fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

960x180 nifty banner text3

carobna-trudnoca

Sve trudnice znaju da je trudnoća jedno posebno razdoblje popraćeno i pozitivnim ali i manje poželjnim pojavama. Tijelo žene tokom trudnoće se mijenja toliko da postaje skoro čarobno.

beba_kuci

Kako se približava dan poroda, većina trudnica sa nestrpljenjem priprema svoj dom za dolazak novorođenčeta i želi učiniti sve kako bi se njihova malena beba osjećala zdravo, sigurno i voljeno.

vrucine-trudnoca

Svi teško podnosimo ljetne vrućine a pogotovo trudnice. Vrućine mogu biti opasne a nova istraživanja su pokazala kako predstavljaju opasnost od prijevremenog poroda!

beba-termin-poroda

Nakon što saznaju da su trudne, većina trudnica jedva čeka da im ginekolog saopšti koji je njihov termin poroda. Ginekolozi daju veliku važnost tom terminu poroda ali buduće mame bi trebale znati da vjeruju sebi i svojoj bebici koja će doći na svijet kada ona bude spremna za to.

sretna-trudnica

- Uživaj dok traje - savjet je koji ste sigurno čuli od više osoba. Divno putovanje kroz koje žena prolazi tokom 40. sedmica se zaista ne može opisati nego samo doživjeti. Prema tome, uživajte u svakom trenutku!

40-sedmica

Posljednjih nekoliko godina, dosta trudnica se odlučuje na provocirani (inducirani) porod zbog različitih razloga a najčešći jeste prelazak određenog termina poroda odnosno prenešena trudnoća.

pokreti

Jedan od najljepših doživljaja u trudnoći jeste osjećaj bebinih pokreta u vama. Nakon saznanja da ste trudni, sigurno iščekujete taj prvi udarac ili leptiriće u stomaku. Neke trudnice ih osjete prije a neke kasnije.

cinjenice

Tokom devet mjeseci, u vašem stomaku se dešavaju nevjerovatne stvari! U vama raste jedan novi život a sama ta činjenica je čudesna. Donosimo vam nekoliko zanimljivosti koje trudnoću čine još nevjerovatnijom i čudesnijom! 

bebe-sluh

Istraživanja finskih naučnika Univerziteta Helsinki su pokazala da bebe počinju učiti jezik već u maternici a posebno su osjetljive na riječi koje roditelji stalno ponavljaju a mogu prepoznati i razliku u izgovoru.

porod_krece

Sigurno nijedna trudnica ne želi prerano ili prekasno doći u bolnicu na porođaj. Kako biste znali razliku između pravih i lažnih znakova porođaja, obratite pažnju na sljedeće:

termin-porod

Ispred sebe imate veliki trbuh, vaš predviđeni datum poroda je prošao a vaša bebica se gurka i uživa u svom slatkom okruženju. Telefoni ne prestaju zvoniti jer svi željno iščekuju najljepše vijesti što zaista može biti frustrirajuće za vas a ponekad se može činiti da su svi više uzbuđeni oko rođenja bebe nego vi.


FamiCord web banner


prirodan porod2016


srce2016
 
budi kum sos