fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

smijeh

Ovaj video snimak prikazuje malenog Antonija koji se zarazno smije a pritom spava. Njegova mama Laura je uspjela snimiti kako se njen sinčić neprestano smije u snu i video je postao veliki hit.

 

Svaki roditelj želi ono što je najbolje za njegovo dijete i jako je ponosan kada je njegovo dijete uspješno u nečemu što radi. Upravo zato se smatra da je roditeljima darovite djece posebno lako u životu i da bi trebali biti sretni, ponosni i posebno zadovoljni što su ‘dobili’ takvo dijete, koje s lakoćom radi većinu aktivnosti.

Da bi se dijete pravilno razvijalo, potrebno je da se suočava s takvim preprekama koje može uspješno savladati. Kao posljedica svakog malog djetetovog uspjeha, nastaje njegova uvjerenost u vlastite sposobnosti – samopouzdanje.

Novija studija vezana za ponašanje porodica u restoranima brze hrane je pokazala da je pažnja 70 posto roditelja usmjerena na elektronske naprave za vrijeme obroka. U međuvremenu su njihova djeca bila nestašna i žalila su se, bjesneći i bacajući hranu na roditelje.

 

Da više žena doji svoju djecu najmanje 4 mjeseca nakon poroda, uštede u zdravstvu bile bi značajne i brojale se u milionima dolara. Ne treba zanemariti niti zdravstvene dobrobiti za majku i dijete, poručuju naučnici u Velikoj Britaniji.

baba_nogice

Piše: Nataša Gaon-Grujić 

Prije nekih sedam godina imala sam tu nevjerovatnu priliku prisustvovati predavanju Dr. Joe M. Pons. Nije, uopšte, bitno da li vam je ime poznato ili ne, bitno je sljedeće - svoje predavanje počeo je pitanjem: „Koja rukovodeća pozicija je najzahtjevnija, koja pozicija po svojoj težini ima najznačajniju ulogu?“. I tako, sala puno mladih menadžera što žele mijenjati svijet, i mi počeli, kao pametni, nabrajati i objašnjavati, a on nas prekinu i reče: “Nemate vi pojma, biti roditelj je najzahtjevnija pozicija.“ 

mama beba vrijeme

Najnovije istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji je pokazalo da prosječna mama tokom dana za sebe može odvojiti samo 17 minuta! Ovaj rezultat je dobiven nakon ispitivanja više od dvije hiljade majki. To podrazumijeva da prosječna mama koja se brine za porodicu i kućanske poslove i ide na posao ima manje od 1,5 h slobodnog vremena za sebe.

bebe_kupanje

Screenshot: YouTube

Sonia Rochel majka je četvero djece, a po zanimanju je primalja. Prema njenom višegodišnjem iskustvu s novorođenčadi, razvila se nova metoda kupanja beba do dva mjeseca pod nazivom "Thalasso Bain Bébé".

vakcinisanje

Iako decenijama imamo uvid u legitimna medicinska istraživanja koja objašnjavaju neupitan značaj vakcinisanja djece, sve više roditelja - zbog površnosti i laži na internetu - odbijaju vakcinirati svoju djecu, plašeći se da će im time nauditi.
srce2016
 
budi kum sos
 
 
 
cinemacity2019