fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

Osjećaj bebinih pokreta u svom stomaku je nešto posebno što svaka trudnica doživi! Mi vam donosimo simpatičan video kojeg je snimio suprug jedne trudnice kako bi pokazao akrobacije njihove nerođene bebe. Uvjerićete se i sami koliko je živahna ova bebica.

kolica

Značaj dječije igre važan je za razvoj djeteta, a roditelji to sve češće zaboravljaju. Pokret je osnova razvoja, jer jednostavnom analogijom može se videti da živa bića koja se ne kreću (biljke) nemaju nervne ćelije, a živa bića koja se kreću imaju.

poljubac smrti beba

Maleni Noah Tindle iz Velike Britanije je jedva preživio nakon poljupca njegovog bolesnog rođaka. Sa samo četiri sedmice starosti, njegova majka Ashleigh White je primjetila da mu je oteklo desno oko i da suzi.

beba-utapanje

Svake godine, u SAD-u na hiljade djece se utopi u bazenima i plažama a zbog velikog broja domova koji posjeduju bazene, opasnost za utapanje mališana je ogromna! Zbog toga je kreiran program u kojem se bebe i djeca uče da se spase od utapanja koristeći određene tehnike.

Možete li zamisliti o čemu nerođena beba razmišlja i kako se osjeća dok je u maminom stomaku? Donosimo vam jedan veoma dirljiv i emotivan video koji prikazuje kako trudnoća izgleda kroz oči nerođene bebice.

smijeh

Ovaj video snimak prikazuje malenog Antonija koji se zarazno smije a pritom spava. Njegova mama Laura je uspjela snimiti kako se njen sinčić neprestano smije u snu i video je postao veliki hit.

 

Svaki roditelj želi ono što je najbolje za njegovo dijete i jako je ponosan kada je njegovo dijete uspješno u nečemu što radi. Upravo zato se smatra da je roditeljima darovite djece posebno lako u životu i da bi trebali biti sretni, ponosni i posebno zadovoljni što su ‘dobili’ takvo dijete, koje s lakoćom radi većinu aktivnosti.

Da bi se dijete pravilno razvijalo, potrebno je da se suočava s takvim preprekama koje može uspješno savladati. Kao posljedica svakog malog djetetovog uspjeha, nastaje njegova uvjerenost u vlastite sposobnosti – samopouzdanje.

Novija studija vezana za ponašanje porodica u restoranima brze hrane je pokazala da je pažnja 70 posto roditelja usmjerena na elektronske naprave za vrijeme obroka. U međuvremenu su njihova djeca bila nestašna i žalila su se, bjesneći i bacajući hranu na roditelje.
srce2016
 
budi kum sos