facebook twitter youtube pinterest instagram

cistoca-autosjedalice

Da li ste znali da dječije autosjedalice mogu sadržavati više bakterija nego wc školjka? Nova studija britanskih naučnika u Birminghamu je pokazala da su autosjedalice opasnije čak dva puta! Zvuči nevjerovatno da ženske torbice i kompjuterska tastatura i mobiteli imaju manje bakterija.

Dječak Eric Maximilian je na svijet došao na nesvakidašnji način. Njegova mama Oxana Kaiser ga je, uz minimalnu pomoć ljekara, izvukla rukama iz svog stomaka.

Donosimo vam zanimljivu isposvijest jedne mame koja otvoreno govori o svim onim stvarima koje su je iznenadile kada je dobila prvo dijete. Ona je vlasnica je bloga na kojem piše o modi i o planiranju vjenčanja, ali je u posljednje vrijeme počela pisati i o majčinstvu. Dok je bila trudna svi su je upozoravali na razne stvari, ali joj neke bitne stvari nitko nije naglasio. U ovom tekstu ona piše o tome.

Donosimo vam nevjerovatan video u kojem američki pedijatar Robert Hamilton pokazuje trik kako u nekoliko sekundi možete smiriti vašu uplakanu bebu. Video je pogledalo preko milion ljudi a mnogi roditelji su se sami uvjerili da ova metoda funkcioniše. Nadamo se da će pomoći i vama!

Kako izgleda period od prvog dana trudnoće pa sve do rođenja bebice? Donosimo vam video kreativnih roditelja Byrona i Monique koji su zabilježili svaki trenutak otkako su saznali da će postati roditelji.

Činjenica je da inteligencija ne ovisi samo o broju neurona, odnosno da nije uvjetovana samo genetskim potencijalom, nego i vezama među neuronima, tzv. sinapsama. Razdoblje do sedme godine života najdragocjenije je za formiranje novih neuronskih veza (sinapsi). Zato pustite dijete da skače, da se kreće, vani i u kući.

umiljata-beba

Zaista nema ništa ljepše i slađe od osmijeha malene bebice. Donosimo vam video koji će vam rastopiti srce. Ova bebica će vas jednostavno raznježiti i osvojiti svojim umiljatim osmijehom!

 prvi-dan

Nakon rođenja bebice, došao je i taj uzbudljivi trenutak kada bebica ide kući sa svojim roditeljima. Donosimo vam video kompilaciju iskustva nekoliko roditelja prilikom izlaska iz bolnice, prvog putovanja u autu i konačno, dolaska kući kada beba može bezbrižno spavati u svom krevetiću.

Fotografkinja Neely Ker-Fox dugo se nakon poroda borila da prihvati promjene na svom tijelu. Znajući koliko je to težak proces, odlučila je pomoći ženama ohrabrivši ih da stanu pred njen fotoaparat samo u donjem rublju.

Možda ste se nekad zapitali kako beba može stati u majčin trbuh. Donosimo vam predivne fotografije koje upravo prikazuju položaj u kojem su se bebe nalazile u maternici. Fotografije su napravljene neposredno nakon rođenja beba a napravila ih je fotografkinja Marry Fermont iz Holandije.

lek
maticne_celije