fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

mrkva-muffins

Za razliku od uobičajenih recepata za mafine, ovaj recept donosi interesantnu kombinaciju mrkve, sosa (pirea) od jabuke koja je idealna za ove zimske dane. Možete ih jesti za doručak, užinu ili kad god poželite! 

vafle

Vafle su idealne za doručak, lako ih je napraviti, a zdrav su obrok za cijelu porodicu. Za ovaj recept vam je potreban aparat za pripremanje vafla.

prirodne-bombone-kasalj

Kašljete, vi i vaši ukućani? Onda svakako morate probati ove zdrave, domaće bombončiće. Recept koji je osmislila  autorica portala Coconut Mama, preporučuje se svim dobnim skupinama. Napravljeni su od isključivo prirodnih sastojaka, smiruju kašalj, a možete ih uzimati i preventivno jer pomažu u jačanju imuniteta.     

cvekla-kasica

Zimski period može biti nezgodan za pripremu kašica za bebe zbog slabijeg izbora voća i povrća. Donosimo vam idealnu namirnicu koju možete koristiti za pripremu kašice tokom ovog zimskog perioda - cveklu.

Cvekla je bogata hranjivim sastojcima, mineralima i vitaminima (kalcij, magnezij, vitamin A, vitamini B kompleksa, vitamin K i vitamin E) i povećava nivo krvnih  zrnaca u krvi.

jabuka-palenta

Vaša beba voli jabuku? Donosimo vam recept sa kombinacijom jabuke i palente kojeg možete pripremati bebi već nakon navršenih 6. mjeseci.

integralni-stapici

Poznato je da mnoge bebe bolno proživljavaju nicanje zubića i u tom periodu sve guraju u usta kako bi ublažile bol. Zašto ne biste bebi ponudli nešto zdravo a interesantno za žvakanje? Integralni štapići (dvopek) su odlični za bebe a možete ih napraviti i sami!

Kasica-tikva

Tikva, poput slatkog krompira, je jedna od neobičnih namirnica koja je idealna za pripremanje bebinih kašica. Pošto bebe vole slatkast ukus, tikvu možete kombinovati i sa voćem a u ovom slučaju vam donosimo recept sa kruškom. Kašica je prilagođena za bebe sa navršenih 6. mjeseci :)

banana

Banane su jedne od omiljenih namirnica beba jer su veoma ukusne a pored toga hranjive. One su lako probavljive i rijetko izazivaju alergiju kod djece.

coko-torta

Čokoladna torta nepogrešiv je odabir kada želite zadovoljiti ukuse većine, jer čarobnici čokoladi rijetki mogu odoljeti. Punoća okusa i toljivost u ustima glavni su pak aduti ovog jednostavnog recepta za čiju pripremu su dovoljna tek tri sastojka.

 
srce2016
 
budi kum sos