facebook twitter youtube pinterest instagram

Kasica-tikva

Tikva, poput slatkog krompira, je jedna od neobičnih namirnica koja je idealna za pripremanje bebinih kašica. Pošto bebe vole slatkast ukus, tikvu možete kombinovati i sa voćem a u ovom slučaju vam donosimo recept sa kruškom. Kašica je prilagođena za bebe sa navršenih 6. mjeseci :)

banana

Banane su jedne od omiljenih namirnica beba jer su veoma ukusne a pored toga hranjive. One su lako probavljive i rijetko izazivaju alergiju kod djece.

coko-torta

Čokoladna torta nepogrešiv je odabir kada želite zadovoljiti ukuse većine, jer čarobnici čokoladi rijetki mogu odoljeti. Punoća okusa i toljivost u ustima glavni su pak aduti ovog jednostavnog recepta za čiju pripremu su dovoljna tek tri sastojka.

 

sok-cvekla

Pošto sezona cvekle još uvijek traje, priuštite svojoj bebi iznimno zdrav sok od cvekle koji je idealan u kombinaciji sa mrkvom, jabukom ili voćem po želji. Cvekla je odličan izvor hranjivih sastojaka poput kalija, beta karotena i folne kiseline.

jabuka-kruska

Kombinacija jabuke i kruške predstavlja idealnu prvu hranu za bebe jer se lako probavlja i ne izaziva alergije.

Ova kašica je namijenjena bebama sa navršenih 6. mjeseci.

banana-smoothie

Ovaj voćni smoothie je pun proteina, kalcijuma, dijetalnih vlakana i vitamina i kao takav odličan je način da započnete dan. Dovoljno sladak zbog jabuke i banane, a dodatnu notu začinjenosti ima zahvaljujući cimetu. Ovo slobodno možete tretirati kao obrok koji će vas držati raspoloženim i punim energije čak i do ručka.

 

Prva-hrana-bebe

Prilikom uvođenja čvrste hrane u ishranu dojenčeta, potrebno je obratiti pažnju na sljedeće: da je hrana lako probavljiva i da ne uzrokuje alergijske reakcije kod bebe. Donosimo vam prvo voće i povrće koje možete uvoditi u bebinu ishranu sa navršenih 6. mjeseci.

 

kroasani

Brojni recepti za kroasane zahtjevaju sate provedene uz tijesto zbog čega opravdano odustajemo od njihove pripreme kod kuće i radije posežemo za onima iz pekare. No da ova francuska najpopularnija slastica zaslužuje još jednu šansu dokazuje recept čija je priprema svedena na minimum, a okusi maslaca i rahlog tijesta koje se topi u ustima dovodeni do maksimuma. Stoga pružite im šansu!
maticne_celije
 
budi kum sos