fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

folna hrana

Već trudni ili radite na tome? Folna kiselina, najvjerovatnije već i znate, važan je dodatak vašoj prehrani. Donosimo vam 8 namirnica kojima možete obogatiti svoju prehranu i dobiti potrebnu dnevnu dozu folne kiseline, a koje su nam itekako dostupne.

pitanja-zacece

Period pokušavanja da ostanete u drugom stanju je veoma emotivan i sa sobom nosi mnoga pitanja. Donosimo vam odgovore na 7 najčešćih pitanja o začeću.

1. Šta bismo trebali uraditi prije začeća?     

paradajz-plodnost

Iako postoji pretpostavka da se neplodnost najčešće povezuje sa ženama, stručnjaci smatraju da se problemi sa plodnošću podjednako pojavljuju i kod žena i muškaraca. Novo istraživanje pokazuje kako se muška plodnost može povećati prirodnim putem: ishranom, odnosno, konzumiranjem paradajza, prenosi DailyMail.

prije-bebe

Život nakon dolaska djeteta ili više njih više nikada neće biti isti. To ste zasigurno čuli već mnogo puta. Životne navike se mijenjaju i vaša se svakodnevica mijenja iz korijena. Navike spavanja i hranjenja, higijenske navike i još mnogo toga dobit će neku novu rutinu i uvelike utjecati na vaš život.

beba-mama

Donosimo vam interesantan test pomoću kojeg možete otkriti da li ste spremni na prvu bebu. Ako uspješno završite sve zadatke, spremni ste da postanete roditelj. Sretno!

trudnoca-dojenje

Za mnoge mame, dojenje predstavlja jedno prelijepo iskustvo a nekim mamama može odgoditi povratak menstruacije nakon poroda. Za neke to može biti odlična vijest ali ne i za one koje žele zatrudniti ili izbjeći novu trudnoću. Veoma je važno znati kako dojenje utječe na vaš menstrualni ciklus i šansu za začeće kako biste znali šta možete očekivati ovisno o situaciji u kojoj se nalazite.

trudnoca-pms

Simptome poput pojačanog apetita, osjetljivih grudi i razdražljivosti najčešće povezujemo uz PMS, no vrlo slične pojave javljaju se i tokom rane trudnoće. Naime hormoni u oba slučaja izazivaju promjene u tijelu, a kako bi ih naučili razlikovati otkrivamo kroz 7 razlika.

test-trudnoca

Mnoge žene koje željno iščekuju da ostanu u drugom stanju nestrpljivo čekaju trenutak izostanka menstruacije kako bi uradile kućni test na trudnoću. Iščekivanje pozitivnog rezultata je zaista jedan uzbudljiv period. Međutim, prije nego posegnete za testom za trudnoću, važno je prepoznati osnovne simptome trudnoće.

 

iscekivanje-testa

Period iščekivanja rezultata testa za trudnoću je veoma uzbudljiv ali i stresan za sve buduće mame koje priželjkuju bebicu. Potajno se u sebi nadate da ćete baš ovaj put ostati u drugom stanju ali isto tako vas je i strah negativnog rezultata.

Većina doktora preporučuje da sačekate najmanje do prvog dana izostanka menstruacije ili otprilike dvije sedmice nakon ovulacije. Izostanak menstruacije je obično jedan od prvih znakova trudnoće.

trudnoca-upitnik

Planiranje proširenja porodice je velika stvar i mnogi parovi se na samu pomisao dolaska novog člana mogu zabrinuti zbog mnogih stvari. Većina budućih roditelja smatra da je potrebno mnogo toga da se poklopi i završi prije nego dođe do trudnoće a u stvarnosti, situacija može zaista biti drugačija.

razlozi-beba

Vaša bebica je narasla, postaje samostalna a vi se počinjete pitati, da li je vrijeme možda za drugu bebicu? Možda vam se na prvu pomisao ideja o drugoj bebi čini nezamisliva ili čak preteška ali rađanje još jednog novog života ima i mnogo prednosti!


biosave2018srce2016
 
budi kum sos