fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

ciscenje-nara

 

Nar se smatra jednom od najljekovitijih voćki na svijetu zbog svojih velikih nutritivnih vrijednosti za organizam. Odličan je izvor vitamina B5, kalija, prirodnih fenola poput elagitanina i flavonoida ali i vitamina C.

zima

Zima je godišnje doba u kojem trebamo osobitu pažnju posvetiti načinu na koji se hranimo da bismo održali dobro zdravlje.

Zbog vanjskih niskih temperatura skloni smo uljuljkati se u udobnost vlastitog doma i provoditi slobodno vrijeme ispred televizora ili računala. Manje se krećemo i skloniji smo povećanom konzumiranju hrane pa nerijetko dobijemo i par kilograma viška. 

med

Med je jedinstven proizvod prirode. Zahvaljujući svome iznimnom sastavu, od davnina se smatra svetom hranom i jednim od najvažnijih prirodnih lijekova za liječenje širokog spektra bolesti. Za dobivanje ove zlatne guste tekućine zaslužne su pčele, koje procesom pretvorbe slatkog cvjetnog nektara proizvode med raznih boja, okusa, mirisa i sastava.

 

VitaminC

Za razliku od one koju učimo u školi, abeceda nutricionizma počinje velikim slovom C. Vitamin C pomaže tijelu u održavanju zdravog tkiva i jakog imuniteta, te pomaže u apsorpciji željeza. Vitamin C se smatra važnim saveznikom ako pokušavate izbjeći ili izliječiti prehladu ili druge bolesti.

imunitetska-bomba

Prevtrljivo vrijeme poigrava se s našom izdržljivošću i otpornošću, pa skokovi u temperaturi ostavljaju posljedice na našem imunitetu. Želite li na prirodan i zdrav način ojačati tijelo i pobijediti prehlade i viroze posegnite za jednostavnim i ukusnim receptom iz vaše kuhinje.

sjemenke-bundeve

Sjemenke bundeve se u medicinske svrhe koriste već hiljadama godina. Bogat su izvor magnezija, kalcija, kalija, željeza, cinka i vitamina K. Odličan su izbor za grickanje jer su bogate omega 3 masnim kiselinama koje su tijelu neophodne za održavanje zdravlja srca i regulisanje krvnog pritiska.

 

limun-svezabebe

Reći da je superhrana jednostavno nije dovoljno. Limunov sok zbog svog zaista specifičnog sastava može pomoći tijelu u raznim situacijama. Svima nama je najpoznatiji kao odličan izvor vitamina C, ali ovaj citrusni plod u sebi sadrži još mnogo toga što u kombinaciji sa ovim moćnim vitaminom znači lijek za tijelo i um. Donosimo vam 10, u kratkim crtama pojašnjenih, dobrobiti (samo) limunovog soka.

 

narandze

Jeste li znali da se lijekovi protiv hunjavice, kihanja i kašlja nalaze svugdje oko nas? Naučite sami napraviti zdrave napitke koji su izvrsni saveznici u borbi protiv prehlade. Donosimo vam recept za jedan odličan, a brz i osvježavajući ljekovit napitak, koji će vas držati raspoloženim, ali i jakim i spremnim za napade virusa koji vrebaju sa svih strana.

prehlada

Svi znaju kako se, kada smo bolesni, od toplog čaja ili krepke juhe osjećamo puno bolje. No postoje određene namirnice koji nisu saveznici u borbi protiv prehlade već mogu dodatno pojačati simptome. Doznajte koje...

jabuka

Kraljica ne samo zimskog voća već i svih godišnjih doba, jabuka je ukusna i ljekovita namirnica. U brojnim kulturama smatra se eliksirom života. Jabuka pripada porodici ruža, a stablo pitome jabuke potječe iz južnog Sibira te srednje Azije i istočne Europe, odakle se proširilo po cijelom svijetu. Danas je stablo jabuke najviše kultivirano stablo na svijetu.
srce2016
 
budi kum sos