fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

smokve-zdravlje

Smokva, rajsko voće koje obnavlja, osnažuje, održava zdravlje i briše bore. Biljka koja puno daje a malo joj treba, tek siromašno tlo i pokoja kap vode, hvale vrijedna i namirnica koja je poznata po ljekovitim svojstvima.

lubenica-svjezina

U ljetnoj sezoni omiljena na stolu brojnih je osvježavajuća i zdrava lubenica koja je sastavni dio ponude svake trgovine. I dok izvana omiljena lopta izgleda svježe često se dogodi da nas nakon kupovine i rezanja sadržaj potpuno razočara. Otkrivamo kako izbjeći greške pri odabiru lubenice i kako prepoznati svježu.

pistaco

Ovaj orašasti plod, koji je nepravedno zanemaren, zapravo je prava riznica zdravlja. Iako u 100g ove namirnice leži čak 540 kalorija, pistacije su odličan izbor za zdravu i dobru liniju, ali i za mnogo više od toga.

maslinovo-ulje

Kupujete maslinovo ulje jer se želite hraniti zdravije. Ali, jeste li pomislili da ekstradjevičansko maslinovo ulje, za koje izdvajate poveći iznos, može sadržavati sumnjive tvari i hlorofil, koji daje okus kao i maslinovo ulje, te da, zapravo, koristite sojino ili druga jeftinija ulja?

bebamama

Učinak jednog grlenog "trbušnog" smijanja štitit će vas tri dana od bolesti, pa se na taj način određuje i najveći dozvoljeni prekid terapije - najviše tri dana smijete biti bez smijeha. Smijeh je najbolji lijek, jedan od najboljih i najjačih štitova našeg zdravlja koji su nam dani rođenjem. I ma koliko je u to teško povjerovati, naučnici dokazuju širok raspon učinkovitosti ove vesele terapije koja ne samo da nas opušta od stresa, već pomaže i u daleko težim situacijama kao što je liječenje zloćudnih bolesti.  

supa

Supa bi trebala biti ključna stavka svakodnevne prehrane. Ništa neće tako brzo vratiti energiju i tako fino popraviti raspoloženje, a zimi ugrijati, kao dobro napravljena i iskomponovana supa.

jagode-zdravlje

Jagode su mirisno crveno voće, koje se prvi put spominjalo prije 2.000 godina. Osim što su izvrsnog okusa, jagode su izuzetno zdrave te mogu spriječiti nastanak raznih bolesti. Ukoliko niste alergični, nema razloga da ne počnete s konzumacijom ovog prekrasnog voća, koje je u ovo doba svježe i najzdravije.

kurkuma

Pripremili smo za vas 3 recepta koje možete napraviti od kurkume – čuda prirode.  Njezina ljekovita svojstva već su dokazale znanstvene studije u cijelom svijetu i još uvijek se otkrivaju blagodati koje ima na cijeli organizam. Nudimo tri načina na koji je možete iskoristiti za ljepotu i zdravlje.  

Da kurkuma, jedna od biljaka koja ostavlja mrlje na svemu i svačemu može zapravo izbijeliti zube zvuči gotovo nevjerojatno, zar ne? Činjenica je da ima upravo takvo djelovanje u kombinaciji sa sodom bikarbonom i kokosovim uljem u prirodnoj pasti za zube u receptu koji vam donosimo.
srce2016
 
budi kum sos