fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

kivii

Uz citruse, kivi je najbolje voće za zimske dane. Bogatiji je vitaminom C od narandže, odličan je za jačanje imuniteta i borbu protiv virusa, a dobar za oči i kožu, antikancerogen i štiti srce!

Suhe-smokve

Zbog mnoštva minerala i vitamina koje sadrži, suha smokva je odlična za užinu. Ona će vam u trenu vratiti izgubljenu energiju, oslobodiće vas nervoze i nesanice, poboljšati vaše pamćenje. Poboljšaće koncentraciju jer pozitivno stimuliše rad ćelija i podstiče razmjenu materija u mozgu.

djumbir-trudnoca

Novo istraživanje otkriva da je đumbir u smanjenju bolova podjednako efikasan kao i lijekovi protiv bolova, na primjer, ibuprofen. I dok je ibuprofen jedan od najpopularnijih ljekova protiv bolova, ovo istraživanje, koje je objavljeno u časopisu Arthritis, pokazuje da on ne smanjuje nivo citokina u tijelu.

crna-cokolada

Od poboljšanja zdravlja srca do umanjenja efekata depresije, tamnoj čokoladi se u još jednoj studiji priznaje da je namirnica od koje možemo imati mnogo koristi. Posljednje istraživanje se dotaklo posebne hemije u tamnoj čokoladi i mikrobima u našem stomaku koji su najviše radosni kada je konzumiramo. Evo o čemu se radi.

caj_dzumbir_01

Poznato je da đumbir djelotvorno djeluje na raspoloženje, na stres ali je također pravi lijek za želudac i crijeva, pomaže u borbi protiv gripe, prehlade, mučnina, poboljšava cirkulaciju i imunitet. Ukoliko konzumirate čaj od đumbira, pomažete svom organizmu u čišćenju od otrova koji se nakupljaju u vašem tijelu.

 

suho-voce

Prekomjerno konzumiranje šećera možete lako izbjeći korištenjem suhog voća koje svojom slatkoćom i okusom čini slastice ukusnijima, ali i zdravijima. Ne samo što je izvrstan izvor prirodnog šećera, suho voće je također bogato enzimima, vitaminima i mineralima. 

Pripadaju jednoj od najstarijih ljudskih namirnica, bogate su omega-3 masnim kiselinama, topivim i netopivim vlaknima, proteinima, vitaminom B1, magnezijem, cinkom i selenom. Riječ je o sjemenkama lana, koje mnogi rado koriste kao hranjivu bezglutensku alternativu i vole zbog prepoznatljive orašaste arome.

Ako to još niste shvatile same, molim poslušajte ovaj savjet, objašnjava jedna dama U nastavku možete pročitati pismo jedne domaćice koje je upućeno svim ženama, a koja želi svoje životno iskustvo da podijeli sa vama. Prenosimo vam ga u cjelosti…

brusnice-zdravlje

Brusnica je grmolika  biljka s crvenim trpkim plodovima. Porijeklom je iz Sjeverne Amerike, gdje su je domoroci od davnina koristili kao hranu, lijek i u religijske svrhe. Zbog svojih svojstava zasluženo spada među najljekovitije biljke svijeta.

smokve-zdravlje

Smokva, rajsko voće koje obnavlja, osnažuje, održava zdravlje i briše bore. Biljka koja puno daje a malo joj treba, tek siromašno tlo i pokoja kap vode, hvale vrijedna i namirnica koja je poznata po ljekovitim svojstvima.
srce2016
 
budi kum sos