facebook twitter youtube pinterest instagram

limun

Ima raznih fora kako iz limuna izvući što više soka. Jedna, možda najpopularnije, (ali izgleda i jedina opšta) je da limun stiskom šake zarolate po radnoj površini. Međutim, pravimo grešku u sječenju. Za one koji ovako ne "rade već godinama" ovo će biti super info...

utjecaj-sunca

Postoji li sredstvo koje jača kosti, podiže imunitet i smanjuje podložnost šećernoj bolesti, visokom tlaku, srčanom udaru, raku i depresiji, a uz sve to još i besplatno? Zvuči fantastično, no zapravo je realno! To je vitamin D koji dobivamo tokom izlaganja suncu. 

zeleni-smoothie

Victoria Boutenko, autor knjige "Zeleno za zdravlje" smatra da je zeleno lisnato povrće savršena hrana za čovjeka. Zeleno povrće je puno vitamina, minerala, vlakana, hlorofila i aminokiselina, koji su osnovni sastavni dijelovi proteina. To je sve, što nam je potrebno za zdravlje. 

caj-krvna-grupa

Čaj se smatra zdravim napitkom, a njegov utjecaj ovisi i o tome koja ste krvna grupa. Pogledajte najbolje kombinacije čajeva za pojedinu krvnu grupu.

maline-zdravlje

Zahvaljujući njihovom predivnom okusu, nikog ne treba puno nagovarati da zagnjure glavu u posudu punu malina.  No, okus nije jedini adut ovog neodoljivog tamnocrvenog voća.  Maline su mnogo više od ukusnog ljetnog zalogaja. Ovo je voće bogato hranjivim tvarima, koje mogu odagnati bolesti i podariti tijelu snagu i izdržljivost. 

sassy

Uz pomoć jednog jednostavnog napitka koji će vas i osvježiti, možete da smanjite masne naslage koje ste nakupili na određenim mjestima na tijelu.  Osam čaša vode dnevno se uvijek navodi kao osnova zdrave ishrane. Bez obzira da li želimo da izgubimo kilograme ili da održavamo postojeću težinu, voda pomaže svim tjelesnim funkcijama da rade svoj svoj posao bez poteškoća. 

sprej_komarci

Ljeto pored lijepog vremena sa sobom donosi i neprijatne ubode komaraca. Iako su oni samo po sebi iritantni, u ovom periodu je zaštita protiv malih krvopija posebno bitna, jer stručnjaci upozoravaju da upravo putem njih može doći do širenja zaraza.

tresnje

Proljeće je tu, što znači da ćete sada moći da uživate u divnim trešnjama i njihovim brojnim pozitivnim uticajima na zdravlje. Osim samostalno, trešnje možete jesti sa raznim jelima i kolačima. Pogledajte 10 razloga zašto bi trebalo češće da jedete trešnje.

soda-ciscenje

Zaboravite na hemiju! Očistite kuću sodom bikarbonom...U kuhinji za brisanje svih površina koristite osnovnu mješavinu ¼ šolje sode bikarbone rastvorene u 1l tople vode

sladoled-zdravlje

Dolaskom toplijih dana, škrinje sa sladoledima privlače nas poput magneta. Često ni ne razmišljamo o tome što zapravo konvencionalni sladoled sadrži već se prepuštamo užitku. Želite li i dalje biti u ugodnoj zoni neznanja, nemojte dalje čitati tekst. Konvencionalno mlijeko zasićeno aditivima i bijeli šećer najmanji su problem u priči o konvencionalnom sladoledu.
maticne_celije
 
budi kum sos