facebook twitter youtube pinterest instagram

Neophodno je pomagati djetetu, ali ne treba pretjerivati. Roditelji sve češće odrađuju poslove umjesto djeteta. Da se dijete ne muči, da se slučajno ne povrijedi, da mu pokažu ljubav, da mu ugode… Ili roditelji žure, pa nemaju vremena da sačekaju da se dijete samo obuče, zakopčavaju djetetu dugmad, oblače čarape, štrample, vezuju pertle… iako ona sama već odavno pokazuju interesovanje da se time pozabave.

Kažnjavanje djece meni nije bilo potrebno. Zašto? Zato što sam ih naučila da ŽELE da donose ispravne odluke, da ŽELE da budu dobri, odgovorni i uspješni ljudi.

bebe_pricaju

Snimak razgovora dvije slatke bebice, Emilie i Julianne, je obišao svijet i ubrzo postao popularan na YouTube-u. Iako nismo sigurni o čemu razgovaraju, bebe se očigledno razumiju :)

Kako izgleda jedan običan dan sa petero djece? Donosimo vam simpatični video kojeg je ovaj tata snimio uz pomoć svojih mališana u obliku parodije. Ovaj tata se brine za petero djece, kuha, ide u kupovinu i posprema po kući uz pjesmu: “I'm Daddy and I Know It”!

Pogledajte kako to izgleda!

 

bebe-obicaji

Iako je rođenje svakog djeteta čudesno, svakog se dana širom svijeta rodi oko 370 hiljada djece. Otkrijte neke od neobičnih običaja različitih kultura kroz historiju. 

muskarci-porod

Šta bi se dogodilo kada bi muškarci doživjeli porođajne bolove? Ove tate su htjeli da to saznaju na vlastitoj koži putem elektro-šokova manjeg intenziteta koji simuliraju bolove u prisustvu svojih supruga. Prije samog eksperimenta, izjavili su da žene sigurno pretjeruju kada je porod u pitanju.

Biti mama dvije bebe zaista nije lako a pogotovo kada ih trebate presvlačiti i obući u isto vrijeme. Pogledajte simpatičan video jedne mame koja pokazuje samo jedan djelić njene svakodnevnice. Moramo priznati da joj odlično ide!

djeciji-crtezi

Detalji dječijih skica kada crtaju osobe mnogo govore o njihovoj inteligenciji. Studija pokazuje da način na koji četvorogodišnjaci crtaju ljude govori o nivou njihove inteligencije ne samo kao djeteta, već se može iskoristiti i za predviđanje inteligencije za narednih 10 godina. 

Ugledni ruski pedijatar Jevgenij Olegovič Komarovski je jedan od najpriznatijih pedijatara na teritoriji bivšeg SSSR-a a njegovi stavovi o odgoju djece su veoma cijenjeni širom svijeta. Donosimo vam njegove najpoznatije savjete koji će vas sigurno oduševiti ali i podsjetiti na neke jednostavne i očigledne istine o odgoju djece.

Donosimo vam jedan zaista dirljiv video koji prikazuje koliko je jedinstvena veza između majke i njenog djeteta. Video je kreirala kompanija Pandora u čast Majčinog dana na način da su napravili eksperiment sa majkama i djecom od 3 do 7 godina.prirodan porod2016


maticne_celije
 
budi kum sos