facebook twitter youtube pinterest instagram

odgoj-djeca

Ne sjedim ovdje, čitavih pet metara od svoje djece, zato što sam suviše lijena da ustanem. Sjedim ovdje zato što ih nisam dovela u park da bi naučile kako da manipulišu drugima i natjeraju ih da rade njihov posao. Dovela sam ih ovdje kako bi naučile da stvari rade same.

uspavanka

Većina roditelja pokušava uspavati svoje dijete pjevajući mu uspavanke a često se desi da se roditeljima prije počne spavati nego djeci. Ovaj snimak pokazuje da se upravo to dogodilo jednom tati koji je svojoj djevojčici pjevušio a ona, umjesto da zaspe, je zapjevala s njim.

 beba doji

Jači imunitet, otpornost na različite bolesti, razvijanje inteligencije samo su neki od razloga zašto je važno da djeca doje ukazano je na  obilježavanju Svjetske sedmice dojenja u Sarajevu organiziranom pod sloganom "Dojenje: Temelj za život".

Biti majka je...divno? Čarobno? Nešto novo i jedinstveno? Prelijepo? Možda? Ma šalimo se! Biti majka je predivno čak i onda kada shvatite da... nemate što za obući, stari grudnjak jednostavno više ne prati formu vaših novih grudi, veselite se odlasku zubaru da malo predahnete od svega, u devet navečer prelistavate kuharicu spremni za spavanje, dok vaše staro društvo izlazi i raspravlja o aktualnim političkim i društvenim pitanjima vaš sugovornik (p)ostaje otac od Peppe Pig.

Pokušati razumijeti svoje dijete i učiniti ga sretnim je jedna od najvažnijih zadataka svakog roditelja. Ali to često nije lako! Donosimo vam zanimljivu listu stvari koje bi djeca željela da znamo.

Donosimo vam zanimljiv video koji prikazuje kako je roditeljstvo izgledalo nekad a kako to izgleda danas. Video će sigurno probuditi neke uspomene na vaše djetinjstvo i podsjetiti nas na neke vrijednosti koje smo možda danas i zaboravili. Pogledajte...

Zašto muža stavljam uvijek ispred djece?

Nije prošlo ni mjesec otkako smo se suprug i ja vjenčali, i prije nego što sam poslala mailove zahvale za darove koje smo dobili, zatekla sam samu sebe kako u ruci držim test za trudnoću. Nakon osam i po mjeseci braka, tokom kojih smo se tek navikavali na uloge supruge i supruga, iznenada smo postali mama i tata. Ne želim reći da naš sin nije planiran, ali pomalo smo oboje u toj fazi našeg zajedničkog života bili uplašeni od ideje planiranja porodice, ali ću iz ove perspektive reći da postati majka i supruga u istoj godini nije za slabe.

Prema novom istraživanju, trudovi i porođaj najtraumatičnija su iskustva kroz koje žensko telo može prolaziti, sam porođaj zahtjevniji je od trčanja maratona, a oporavak od povreda traje i duže od oporavka u profesionalnom sportu. Mame, ako razmišljate početi se baviti trčanjem, naučnici tvrde da bi žene koje su rodile, bez problema mogle bi istrčati maraton.

bebe-ocevi

Poznato je da su bebe veselice i da se raduju mnogo čemu tokom dana, ali postoji nešto što ih posebno obraduje, a to je dolazak roditelja koje nisu vidjeli tokom dana. Donosimo vam jednu preslatku snimku reakcija nekoliko beba kada se njihovi očevi vrate kući. Pogledajte tu neopisivu radost :)prirodan porod2016


srce2016
 
budi kum sos