fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

arijana bazdarevic trening mame bebe

Sigurno će se sve majke složiti s tim da dolazak bebe totalno mijenja ženi život. Mijenja njene prioritete i fokus. Neke žene se s tim nose malo bolje, neke teško, a neke skoro nikako da se pomire s novonastalim promjenama koje im je u život donjela rođena beba. Zato je u tom periodu ženi jako bitna podrška njene uže okoline, porodice i prijatelja.

lana lekic masaza bebe

Naše male bebe su, puno ranije nego što mi mislimo, svjesne okoline i zaslužuju poštovanje, nježnost, toplinu i, najvažnije, otvorena srca. Znanstveni dokazi upućuju na to da je bebama za normalan razvoj potreban bliski kontakt s roditeljem, nježan dodir i puno neverbalne komunikacije.

dule porod

Dula je poziv, a žena koja ga obavlja pruža podršku majci tijekom trudnoće, na porođaju i u periodu neposredno nakon poroda. Idealno je da se dula i buduća majka upoznaju sredinom do pred kraj trudnoće, kako bi razmijenile dovoljno informacija i bolje se upoznale jedna s drugom. Dula u potpunosti upoznaje majčine želje i planove. U trenucima porođajnog procesa duća će podsjetiti majku na te želje, ostavljajući mjesta za sve promjene i nove odluke koje će majka eventualno donijeti, bezuslovno podržavajući majku koja rađa i porođajni put kojim je birala poći.

strahovi trudnoca

Perod trudnoće. U isto vrijeme nosi neslućenu radost, ali i strah. A razloga je puno. Pa krenimo redom.

Za početak važno je napomenuti da je strah dio onoga ko se plaši, ne dešava se mimo nas, zato je potrebno naći način suočiti se i prevladati ga, a ne pokušati ga se „riješiti“ jer je to nemoguće. Strah je primarna emocija, kao sreća, tuga, iznenađenje, ljutnja i gađenje. Samim tim izražavanje straha nije naučeno.

alergije kod djece

Patite od alergijskih reakcija ili imate druge probleme povezane sa alergijom kao što su ekcem, astma, dermatitis, bolne oči, hronično začepljenje nosa ili stvaranje mukusa?

savjet arijana trudnoca

U zadnjim ste sedmicama ili danima trudnoće i željno iščekujete dolazak svoje bebe?! Donosimo par jednostavnih vježbi kroz koje možete olakšati bebi spuštanje u zdijelicu i pomoći bebi da se pravilno namjesti i pripremi za prirodni porod.

savjet amila zukanovic

Do navršene prve godine života vaši mališani bi trebali posjetiti stomatologa, te tako stvoriti naviku i početi s redovnim stomatološkim pregledima. Mnogi roditelji ne znaju da je zube potrebno čistiti već po pojavljivanju u ustima. Dakle, beba ako dobije prvi zubić s nekih prvih šest mjeseci života, tada već treba počistiti čistiti taj zubić. Stoga je educiranje roditelja o održavanju oralne higijene kod male djece veoma važno. 

babysigns savjet

Znakovni jezik za bebe ili Baby Signs® Program je najjednostavniji i najzabavniji način koji omogućava bebama i njihovim roditeljima i drugim osobama da komuniciraju i prije nego što bebe progovore. Dodala bih i da je to i najinovativniji način da razvijate potencijale svoje bebe u najranijoj dobi. Najlakše je to objasniti na primjeru.

zvukoterapija savjet

Sve što postoji u stanju je vibracije. U svim vibracijama pronalazimo određeni ritam. Ritam prožima čitav Univerzum. Kruženje planeta oko Sunca, plima i oseka, kucanje srca; sve to podliježe zakonima ritma i vibracije.

Često čujemo da neko ne voli zimu. Te osobe se samo ne znaju prilagoditi promjenama u prirodi, ne znaju živjeti u skladu sa prirodom. Kako sve to prevazići i okrenuti u svoju korist, kako hladne mračne dane smatrati periodom regeneracije?