fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

braiobrain1

Dragi roditelji, tokom mjeseca marta u Akademiji za djecu "Brainobrain" će se održati niz radionica i aktivnosti koje su većinom fokusirane na upoznavanje i uvježbavanje djece na radu na abakusu (sabiranje i oduzimanje do broja 50). Program je namijenjen djeci od 4 do 14 godina.

Dalje, BRAINOBRAIN će u sklopu svojih časova provoditi radionice koje će biti usmjerene na jačanje i poboljšavanje dječije koncentracije, fokusa i usmjeravanja pažnje kroz rješavanje zadataka na abakusu i kroz svakodnevno vježbanje kod kuće.

Jedna od radionica koju će BRAINOBRAIN razvijati tokom mjeseca marta odnosi se na jačanje fotografskog pamćenja kod djece kroz razne vježbe i mozgalice. BRAINOBRAIN također u svom svakodnevnom programu primjenjuje i Brain Gym koji se odnosi na tjelovježbu i vježbu mozga.


Tokom mjeseca marta, nakon nastupanja toplijih dana, BRAINOBRAIN planira program izvoditi u prirodi.

Mjesec mart je rezervisan i za NLP radionice koje će uključivati debatu, gdje će djeca kroz pozitivan govor i diskusiju razvijati pozitivna mišljenje i ostvarivanje ciljeva kroz pozitivne rečenice. U planu za mart je i dalje usavršavanje tehnika VAK-a (vizuelne, auditivne I kognitivne tehnike) kroz svakodnevni rad i rješavanje zadataka na abakusu.

Također, planiran je i intenzivni rad i učenje engleskog jezika kroz spelling testove, interakciju i komunikaciju na engleskom jeziku, te proširenje vokabulara riječi.

***

Više informacija i prijave na radionice putem njihove Facebook stranice ili e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.