fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

braiobrain1

Dragi roditelji, predstavljamo vam Brainobrain akademiju za djecu koja je prva akademija ovog tipa u Bosni i Hercegovini. Brainobrain – inovativni program razvoja intelektualnih i životnih sposobnosti i vještina djece.

Program se u posljednjih desetak godina proširio u više od dvadeset zemalja svijeta (Indija, Velika Britanija, Norveška, SAD, Švedska, Ujedinjeni arapski emirati, Australija, Makedonija, Poljska, Qatar, Kuvait, Oman, Kenija, Pakistan, Tajland, Novi Zeland, Kanada...) u kojima se uspješno provodi, te je u procesu ekspanzije.

Program je namijenjen djeci u dobi od 4 - 14 godina, a temelji se na NLP-u (neurolingvističko programiranje) i radu na abakusu, drevnom azijskom računalu koje je stoljećima korišteno prije nego što je izumljen moderni numerički sustav. Abakus se danas koristi za mentalnu gimnastiku.

Upravo pomoću NLP-a i abakus mentalne aritmetike dolazimo do izvrsnih rezultata u djece već nakon nekoliko mjeseci pohađanja Brainobrain programa.

Brainobrain pomaže djeci razviti brojne intelektualne i društvene vještine koje im omogućuju uspješnost u školi i svakodnevnom životu:

• izuzetne matematičke vještine, vještine učenja

• koncentraciju i fokus

pamćenje, fotografska memorija

• kreativnost, vizualizacija,

• svjesno praćenje, brzinu i preciznost

• vodstvo (leadership), odlučnost, samopouzdanje...

Nastavu provode educirani i licencirani treneri – studentice ili profesori pedagogije, psihologije, učiteljice, odgojiteljice i diplomirani anglisti. Naime, program je dvojezičan, odnosno nastava se održava na Bosanskom i engleskom jeziku.

Brainobrain program se održava jednom sedmično, u trajanju od 120 minuta. Osim rada na abakusu i mentalne aritmetike, djeca rade vježbe koncentracije, disanja, rješavaju zadatke kojima se potiče rad mozga, te razmatraju vrijednosti i osobine koje posjeduje ona osoba koja djeci predstavlja uzor odnosno role model.

Roditelje i djecu savjetuje se da vježbaju na abakusu svaki dan u trajanju od 15 minuta, kako bi djeca postigla izvrsne rezultate.


Program je koncipiran kao akademija za djecu (kids academy), te je podijeljen u 10 nivoa, od kojih svaki traje 3–4 mjeseca, ovisno o dobi grupe. Po završetku svakog nivoa djetetu se dodjeljuje diploma.

Program uz pomoć navedenih tehnika povećava kreativnost, logičko razmišljanje, fotografsko pamćenje, osjećaj za suradnju i timski rad, sposobnost učenja, numeričke i vizualne sposobnosti prije svega. Učenici pritom usvajaju i temeljne ljudske vrijednosti.

Socijalno-emocionalni aspekt učenja (engl. SEALSocial Emotional Aspects of Learning) je dio programa kojemu je cilj osigurati djeci da u budućnosti postanu potpuno realizirane osobe.

Izuzetno smo ponosni što imamo priliku predstaviti i provoditi ovaj vrijedan program i u Bosni i Hercegovini, te time sudjelovati u razvijanju sposobnosti djece koja će jednog dana izrasti u lidere – sposobne, razborite, kreativne mlade ljude s razvijenim osjećajem za ispravno, pune suosjećanja i moralnih vrijednosti, s naglašenim mentalnim sposobnostima.

Održavanje časova i cijena

Promotivna cijena je 80 KM. Nastava se provodi dva sata (2hrs) sedmično, (subotom). Grupe se sastoje od manjeg broja učenika (od 5 do 15) da bi se postigao maksimalni efekt i omogućio individualni pristup. Grupe se formiraju po uzrastu.

Za upis djece i više informacija kontaktirajte ih putem telefona +387 62 647 883, Facebook i web stranice www.brainobraineurope.com.