fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

trece-izdanje-dnevnika

Treće prošireno izdanje knjige „Kuvarski dnevnik bebe Marte” dr Marije Mandić, predstavlja priručnik o uvođenju nemliječne dohrane kod dojenčadi, njihovom postupnom uobročavanju i ishrani bebe do godinu dana. 

Ovo je prvi kuhar za bebe na našim prostorima koji je, jednim svojim dijelom, pisan u obliku dnevnika. Prikazano je 115 dnevnih menija koje je beba Marta, inače treće dijete autorke, dobijala svakodnevno do svojih devet mjeseci i nakon toga do svog prvog rođendana. Ovdje se vidi kako se i kada koja namirnica uvodila, te kako se beba Marta uobročavala (kad i kako je uveden koji obrok).  

Pored ovoga na početku knjige nalazi se KNJIGA UTISAKA mamica koje su koristile prva dva izdanja Dnevnika. Zatim slijedi “Oda dojenju” i najsavremenije preporuke oko uvođenja nemliječne dohrane, te odgovori na najčešća pitanja sa kojima se majke sreću u ovom razdoblju.

Bitno je naglasiti da Marta osim onoga što je napisano u Dnevniku Martine ishrane nije dobijala ništa osim vode i dojenja na zahtjev. Skoro svaki dan postoji i mamin komentar koji prati Martinu reakciju na hranu i moje nedoumice koje kasnije nađu svoj put kao i kod svake mame u ovoj fazi života njenog djeteta. 

kuvarski-dnevnik1

Kako naručiti knjigu?

Knjiga sadrži 160 strana, pisana je latinicom, izdata u Srbiji. Prvo izdanje je izašlo u novembru 2013. godine, a ovih dana se očekuje i izlazak trećeg izdanja.

Za sebe ili kao poklon sebi dragim osobama knjigu Kuvarski dnevnik možete naručiti po trajno sniženoj cijeni od 12 KM a u cijenu su uračunati i poštanski troškovi. Naručiti možete putem zvanične Facebook stranice, e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili telefona 024 524 844 i 063 593 068.

***

(INFO) Na našem portalu u rubrici "Recepti za mame i bebe" možete ekskluzivno pratiti neke od recepata iz ovog predivnog kuhara :)