facebook twitter youtube pinterest instagram

jagode-cheese

Stigle su nam voljene jagode. Fina osvježavajuća torta za nadolazeće proljetno - ljetno vrijeme. Možete koristiti i drugo sezonsko voće po želji. 

Sastojci 

Kora:

- 1 1/2 šoljice badema 

- 2/3 šoljice grožđica ili datula 

- 1/4 šoljice kokos brašna 

- 1/2 kašičice vanilije    

Priprema

1. Bademe miksajte u brašno u multipraktiku ili sjeckalici. Dodajte grožđice i miksajte, te dodajte kokos i vaniliju. Ponovno miksati. 

2. Dodajte 1/2 – 1 kašičice vode, ako je potrebno da se smjesa drži zajedno kad se pritisne u ruci. Pritisnite ravnomjerno u kalupu promjera 24.    

Krema: 

- 3 šoljice indijskih oraščića 

- 3/4 šoljice soka od limuna 

- 2/3 šoljice agave ili drugi tekući zaslađivač 

- 1 šoljica rastopljenog kokosovog ulja 

- 4 šoljice svježih jagoda    

1. Pomiješajte sve osim ulja i jagoda u blenderu. Dodajte jagode i ulje u blender i miksati do glatke kreme.

2. Prelijte ravnomjerno kremu preko kore. Hladiti u frižideru najmanje 8 sati, ili preko noći. Ukrasiti s jagodama.

Izvor: SirovaHrana.hr

maticne_celije