facebook twitter youtube pinterest instagram

Priprema smjese za palačinke trebala bi biti jedan od najjednostavnijih pothvata u kuhinji, no činjenica je da brojnima zadaje glavobolje. Mekane, pjenaste i rahle palačinke teško je postići ukoliko nemate dobru tavu i dobar recept. Mi vam donosimo recept koji je jednostavan i nakon kojeg nećete tražiti bolji.

Sastojci za palačinke:

- 3 jaja

- 250g brašna (pola glatkog i pola oštrog)

- 350 ml mlijeka

- 1 dcl mineralne vode

- malo soli

- 2 kašičice ulja

Priprema palačinki:

1. Pjenasto umutite cijela jaja, izmiješajte dok ne dobijete gustu homogenu smjesu, ulijte ulje pa mlijeko i izmiješajte.

2. Potom uz neprestano miješanje pjenjačom sipajte brašno dok ne potrošite zadanu mjericu, dodajte prstohvat soli i malo ruma tek toliko da smjesa dobije aromu, a još važnije da spriječite upijanje ulja.

3. Ukoliko vam se smjesa čini gusta razrijedite je mineralnom vodom.

(svezabebe.ba/Zadovoljna.hr)

maticne_celije