facebook twitter youtube pinterest instagram

kakao-kocke

Nemate u frižideru ni jaja, ni mlijeko, ni maslac, a željeli biste napraviti neki brz, a fin i sočan kolač? Unatoč tome možete napraviti prefini, sočni kolač – uz ovaj jednostavni recept.

Najbolje kod ovog recepta je što prilikom izrade kolača nećete uprljati niti puno posuđa - osim jednog protvana za pečenje, ne treba vam ni posuda za miksanje niti mikser. 

Sastojci

- 1,5 šolja oštrog brašna

- 3 kašike kakaoa (nezaslađenog)

- 1 šolja šećera

- 1 kašičica sode bikarbone

- pola kašičice soli 

- 1 kašičica tekućeg ekstrakta vanilije

- 5 kašika biljnog ulja

- 1 šolja vode 

Priprema

1. Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. Nauljite četvrtasti protvan od 20 centimetara i u njemu smiješajte prvih pet suhih sastojaka. 

3. U smjesi napravite dvije udubine, jednu veću i jednu manju. U jednu malu udubinu stavite ekstrakt vanilije a u veću biljno ulje. 

4. Sve zalijte s vodom i pomiješajte u jednoličnu smjesu. 

5. Pecite na srednjoj rešetki u pećnici oko 35 minuta. Piknite čačkalicom za provjeru – ako je kolač gotov, smjesa se ne lijepi za čačkalicu. Pripazite samo da ne prepečete kolač. 

6. Ukrasite kolač čokoladnom glazurom. 

Savjet: kolač možete ispeći i u okruglom kalupu i tako pretvoriti u tortu ili u kalupima i napraviti muffine.

Izvor: Zadovoljna.hr




maticne_celije
 
 
budi kum sos