fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

spinat-tikva

Donosimo vam još jedan recept iz knjige "Kuvarski dnevnik bebe Marte". Ova kašica je namijenjena za bebe sa navršenih 7. mjeseci. Ukoliko bebi nije uvedeno žumance, ovo zdravo, ukusno i šareno jelo je odlično i bez njega, ali uz dodatak par kapi maslinovog ulja ili malo putera. Također, ako nije sezona tikve, umjesto nje se može koristiti sitno nasjeckana mrkva.

Sastojci 

• šaka svježeg mladog špinata 

• dvije kašike riže 

• narandžasta tikve (dio veličine dlana) 

• jaje 

Priprema

1. U posebnoj šerpici obariti šaku špinata, te procijediti (špinat se bari tako da se ubaci u proključalu vodu i kuha 3–5 minuta). 

2. U drugoj šerpici u malo vode kuhati rižu i tikvu, te isjeći na komade. 

3. Posebno tvrdo obariti jaje. 

4. U tanjiru viljuškom izgnječiti sav špinat sa većinom riže i tikve, te dodati žumance. Po potrebi jelo može i da se izblendira. 

*Zbog velikog interesovanja, cijena Dnevnika za teritoriju BiH je trajno snižena na 12 KM a u cijenu su uračunati i poštanski troškovi. 

Ovu knjigu je moguće kupiti u prodaji u Knjižari "Kultura" u Sarajevu u Alta Shopping Centru kao i Knjižari "Kultura" u Banja Luci po cijeni od 15,00 KM.

***

Za više informacija o knjizi, posjetite Facebook stranicu, ili pošaljite upit putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili telefona +381 24 524 844 i +381 63 593 068.




srce2016
 
budi kum sos