fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

bio oil

Kada se tijelo širi brže od kože koja ga prekriva, koža puca i dolazi do pojave ožiljaka tijekom njezinog zarastanja – strija. Poznato je da su nastanku ovih jakih crvenih linija posebno podložni adolescenti u periodu rasta, svi koji naglo dobijaju na težini, bodi – bilderi, a među onima koji se često suočavaju sa ovim izazovom su i buduće mame.

Strije se pojavljuju kod čak 80 posto trudnica, obično pred kraj drugog tromjesečja i to u donjem dijelu trbuha, na grudima i bokovima. One su trajna pojava, što znači da ih nije moguće u potpunosti ukloniti. Ipak, uz kvalitetnu njegu izgled postojećih strija može biti poboljšan, a nastanak novih umanjen.

Rješenje ovog problema je, dakle, u pravilnoj primjeni provjerenih i, najvažnije, za trudnice sigurnih preparata među kojima se po kvaliteti sastojaka i rezultatima izdvaja Bio-Oil, vodeći svjetski proizvod za njegu ožiljaka i strija. Ovaj preparat pomaže u prevenciji nastanka strija, poboljšava izgled ožiljaka i neujednačenog tena. Efikasan je i za kožu koja stari kao i za dehidriranu kožu.

Formulacija Bio-Oila je kombinacija ekstrakata biljaka i vitamina sjedinjenih u uljanoj bazi. Sastojci biljnog porekla u Bio-Oil-u su ulje nevena, lavande, ružmarina i kamilice, a proizvod sadrži i vitamine A i E, koji pospješuju formiranje novog sloja kolagena i dubinski hrane kožu. Može se koristiti za njegu kože tijela i za njegu kože lica.

Revolucionarni sastojak ovog proizvoda je PurCellin Oil™, koji mijenja uljanu konzistenciju, čineći ga laganim za nanošenje i nemasnim, što osigurava da će se sva svojstva biljnih ekstrakata i vitamina dobro apsorbirati u kožu.

Za maksimalan efekat Bio-Oil treba utrljavati kružnim pokretima dva puta dnevno, tokom perioda od najmanje tri mjeseca, a na novim ožiljcima može se primjenjivati tek kada ožiljak zaraste.

Više informacija možete naći na stranici: www.bio-oil.com/ba/rs-srwww.bio-oil.com/ba/rs-sr