fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

nifaug1

Nifty test je napravilo gotovo 4.000.000 trudnica diljem svijeta, niti jedna nije osjetila bol. Nifty test se izvodi jednostavnim postupkom vađenja krvi iz pregiba na ruci – sasvim istovjetno vađenju krvi kod normalnog laboratorijskog postupka.

 

Kako mogu napraviti Nifty test?

Za Nifty test se najprije morate naručiti . U BIH su Vam na raspolaganju naši partneri diljem zemlje, popis možete pronaći na linku nifty-test.ba/ba/gdje-mogu-napraviti-nifty

Ukoliko Vaša preferirana ambulanta/poliklinika nije na popisu, možete kontaktirati najbližu Vama sa popisa i napraviti narudžbu. Pozivom ćete rezervirati svoj termin za vađenje krvi, važno je da Ste prošli 10. tjedan trudnoće. U ovisnosti o fazi Vaše trudnoće i naravno ovisno o Vašim željama, možete biti naručeni već sljedeći dan.

 nifaug2

Dolaskom u ambulantu ćete se najprije sresti sa ginekologom koji će odgovoriti na sva Vaša pitanja i objasniti važnost Nifty testa. Potpisati ćete svu potrebnu dokumentaciju i otputiti se na vađenje krv.

Koliko dugo traje postupak?

Medicinska sestra ili laboratorijski tehničar će Vam izvaditi 10 mL krvi iz pregiba naruci. U Vašoj krvi se nalazi krv Vašega djeteta. Postupak traje svega nekoliko minuta. Epruveta se pažljivo pakira u za to predviđenu ambalažu Nifty testa, na kojoj je Vaš identifikacijski broj, ambalaža se isti dan šalje u laboratorij u Zagrebu, gdje se radi analiza krvi.

Kada ću dobiti rezultate?

Nifty test je brz i bezbolan, rezultati su dostupni kroz 6-8 dana. O njima će Vas obavijestiti ginekolog, telefonskim pozivom će Vam priopćiti rezultate, i objasniti postoji li rizik da Vaša beba ima neki od kromosomskih poremećaja. Vjerojatno će Vas pozvati u svoju ginekološku ambulantu kako bi Vam detaljnije objasnio rezultate i predati Vam dokumentaciju. Moguće ćete rezultate Nifty testa dobiti poštom.

Radi lakše predodžbe o tijeku Nifty testa možete pogledati karatki video.

Više informacija o Nifty testu možete pronaći na našoj web stranici nifty-test.ba, možete se i naručiti na besplatno savjetovanje kod liječnika!