fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

eurekakids sarajevo

Poznato je da stručnjaci ističu značaj igre u dječijem razvoju i da igre koje su prilagođene dobi djeteta podstiču njegov kognitivni, motorički i socio-emocionalni razvoj. Od aprila, i u Bosni i Hercegovini možete odabrati pravu igračku za svoje dijete koja će mu pružiti sate učenja kroz zabavu.

Naime, svjetski brend popoznat po kreiranju pedagoških igračaka, EurekaKids, najavljuje u aprilu otvorenje prodavnice u Sarajevu. Riječ je o prvoj bh. franšiznoj radnji koja će biti jedna od preko 200 EurekaKids prodavnica koje se mogu pronaći u zemljama širom svijeta poput Francuske, Belgije, Španije, Luksemburga, Kolumbije, Meksika, Katara, Omana i mnogih drugih.

EurekaKids postoji 17 godina i poznat je kao jedan od najinteresantnijih brendova igračaka na svjetskom tržištu. Njihove igračke su nastale kao ostvarenje velikog sna Erika i Marte Mayol iz Španije, koji su vjerujući u značaj edukativnih igračaka za mentalni i motorički razvoj djeteta krenuli u avanturu stvaranja projekta koji će sačuvati bezbrižnost djetinjstva a istovremeno pomoći roditeljima da educiraju svoju djecu koristeći igračke.

Jedinstvenost ovog brenda je što je uspio da se odmakne od kreiranja igračaka koje su napravljene po uzoru na borbene superjunake Umjesto toga, ovaj brend daje predanost igračkama koje unaprjeđuju maštovitost i potiču vrijednosti poput prijateljstva, poštovanje prema okolišu i druženju. EurekaKids se fokusira na nevjerovatno eduktivan i zabavan dizajn igračaka namijenjenih djeci od 0 do 12 godina sa jednim ciljem: uticati na razvijanje budućih generacija kroz nezaboravne igre koje služe poticanju urođene dječije znatiželje, razvoj intuicije i logike, te razvoj svih 5 čula djeteta. Kako to postižu? Vrlo jednostavno! Ove igračke odgovaraju potrebama djece te im predstavljaju konstantan izazov i stalni poziv na igru.

Naša djeca su okružena drugačijim podražajima u odnosu na ranije godine, a EurekaKids ovo posmatra kao zahtjev za evoluciju igračaka i kreira igračke posvećene razvoju djece prilagođenom današnjim okolnostima. Iz ovog razloga, svi EurekaKids proizvodi ispunjavaju nekoliko bitnih uslova: utiču na razvoj djeteta, sigurni su i kreirani u skladu sa Europskim sigurnosnim standardima, napravljeni su od kvalitetnih ekološki prihvatljivih i održivih materijala većinom drveta, kartona, organskog pamuka i biljnih boja, te potpuno inovativnog dizajna koji njihovi dizajneri kreiraju uz pomoć djece, roditelja i edukatora.

Proizvodi koje ćete pronaći u EurekaKids prodavnici u Sarajevu su kreativni setovi “Uradi sam” (Do It Yourself - DIY), instrumenti i experimenti za mlade naučnike i naučnice, društvene i simulacijske igre, elektronske igračke za razvoj STEM vještina, istraživačke igračke u kući i prirodi, didaktičke igračke, muzičke instrumente prilagođene djeci, itd.

Pored vlastitih EurekaKids proizvoda, u ovim radnjama ćete pronaći najtraženije svjetske brendove kada je riječ o razvojnim igračkama kao što su Hape, Djeco, SentoSphere i Globber.

Ako želite saznati više o nama posjetite našu zvaničnu web stranicu www.eurekakids.com, a možete nas pratiti i na našoj Facebook stranici i Instagram profilu @eurekakids_bosna_i_hercegovina.

Gdje ćete pronaći EurekaKids prodavnicu u Bosni i Hercegovini?

U Sarajevo City Centru na 3. spratu, od petka, 12.04.2019. godine.

Dođite i upoznajte ove nevjerovatne igračke!