fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

sovice

Sovice će prve u BiH koristiti u svakodnevnom radu sa djecom vještine iz Terapije igrom (“Play therapy”). Bitno je naglasiti da se ne radi o terapiji jedan na jedan, već u grupi, u toku vođenja edukativnih radionica i primjerena je za uzrast djece od 3 do 6 godina.

 

Berina Peljto, Elma Imamović i Lela Kadrić, koje čine tim Sovica, su uspješno završile edukaciju u Zagrebu od strane centra “Proventus” u trajanju od 120 školskih sati. Cilj edukacije je bio naučiti kako koristiti vještine iz Terapije igrom u grupnom radu sa djecom.

“Korištenjem igre umjesto razgovora, koristi se prirodno komunikacijsko sredstvo djeteta. Tehnike iz “Play therapy” pomažu djeci da prorade svoje osjećaje i problem, da osnaže psihološku otpornost, nauče rješavati probleme, osnaže privrženost i svoje odnose, te nauče samoregulirati ponašanje” Berina Peljto.

“Paralelno s time, s roditeljima radimo na jačanju roditeljskih vještina, kroz psihoedukativni i savjetodavni rad. Sovice stavljaju fokus na razvoj emocionalne inteligencije djeteta, jer je važan prediktor životne uspješnosti svake odrasle osobe” Elma Imamović.

Za više informacija posjetite njihovu facebook stranicu: Edukativni Centar Sovice ili ih pozovite na 033/212-397.