fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

spaology iaim masaza za bebe

Dragi roditelji, pozivamo vas na prvu grupnu obuku za IAIM MASAŽU ZA BEBE u BiH. Trening će se održati u 5 sesija, od 17. do 21. septembra, svaki dan u 17.00 sati u SpaOlogy Body bar centru.

U ovom centru, licencirani instruktori sprovode jedinstveni program obuke roditelja po standardima Međunarodne asocijacije za masažu beba (IAIM). Tokom programa roditelji uče kako da masiraju svoje bebe dok im instruktori pokazuju pokrete na lutkama.

Idejni tvorac cele priče Vimala McClure osimislila je koncept masaže beba na način da roditelji masiraju svoju decu i tako uspostave bolju povezanost jedni sa drugima. Ovo je važno iz nekoliko razloga: blagotvorni dodir pun ljubavi, treba da bude povezan sa srećnim licem, glasom i mirisom roditelja, roditelji ovim putem uče da prepoznaju bebine signale, beba se zaljubljuje u onoga ko je masira, roditelji i u narednim godinama mogu pružiti svojoj deci masažu i tako uticati na njihov pravilan rast i razvoj ličnost, bebe zaslužuju sigurno iskustvo puno ljubavi sa ljudima koje dobro poznaju.

IAIM masaža se sastoji od elemenata švedske i indijske masaže, refleksologije i joge. Brojni su benefiti masaže beba, kako za same mališane, tako i za njihove roditelje, ali i za cjelokupno društvo.

Sama obuka za roditelje traje pet časova (u prosjeku oko sat vremena traje jedan čas), u okviru kojih se uči masaža svakog dijela tijela, nježni pokreti kao i specifični pokreti kod kolika (grčeva). Učimo također i o tome da se masaža uvijek radi sa bebom, ne na bebi i da je to aktivnost puna poštovanja prema bebi. Na kraju svakog časa ostavljamo i vrijeme za diskusiju tako da roditelji jedni sa drugima mogu da podijele razna iskustva i saznanja.

Obuku će voditi Lana Lekić, doktorica farmaceutskih nauka i majka troje djece - jedno biološko i dvoje usvojenih, a ujedno je i jedini licencirani instruktor masaže za bebe u BiH.

Pozivamo Vas da rezervišete Vaše mjesto i svojim bebicama darujete najljepši poklon, te da u treningu i sjajnim masažama uživamo svi skupa.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem SpaOlogy Body bar facebook stranice, www.spaologybodybar.ba, e-mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., te putem telefona +387 62 097 270.