fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

 young heroes

Uspjeh prošlogodišnje globalne kampanje #YoungHeroes pokrenuo je sjajne inicijative i Helen Doron Educational Group nastavlja sa društveno-odgovornim projektima kako bi potaknuli djecu na zajednički rad i kako bi na taj način svi zajedno poboljšali zajednicu u kojoj živimo.

 HD StariGrad1

Ovogodišnji projekat pod nazivom #ReadersAndLeaders će se fokusirati na važnost čitanja od ranog uzrasta i imaće za cilj da:

• Promoviše magiju vremena za priče i užitak u čitanju

• Unaprijedi čitalačke vještine

• Pomogne ugroženoj djeci da nauče čitati

• Omogući djeci pristup knjigama

HD StariGrad2

U sklopu projekta Young Heroes, škola Helen Doron Stari Grad organizovala je na svojim časovima čitanje najdražih priča naše djece, gdje se promovisala važnost knjige u današnjem digitalnom svijetu.

HD StariGrad3

Izvještaj #ReadersAreLeaders projekta iz Helen Doron Stari Grad je sljedeći: uspjeli smo skupiti čak 108 naslova koje smo zajedno sa našim učenicima donirali Biblioteci grada Sarajeva i to odjeljenju Ćumurija koje je najbliže našoj školi, a trudili smo se djelovati društveno-odgovorno u lokalnoj zajednici u kojoj posluje naša škola. Moramo pohvaliti i zahvaliti se i djeci i roditeljima jer su se zaista potrudili da obezbijede što više knjiga i pomognu da sva djeca grada Sarajeva postanu lideri jednog dana.

Biblioteku smo posjetili 17.03. gdje smo sa naših 25 učenika čitali priče, upoznali se sa radom jedne gradske biblioteke, a mnogo djece se i učlanilo u biblioteku. Imali smo i mali workshop koji se radio u grupama i imao je za cilj kreiranje samo naše priče. Izabrali smo tri najkreativnije i najpotpunije i napravili smo malu knjigu koja je izložena u našoj školi, ali i u biblioteci koju smo posjetili. Imamo dovoljno kopija koje djeca i roditelji mogu uzeti, kako bi dalje razvijali kreativnost i ljubav prema knjizi od najranijeg uzrasta.