fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

psihofizicka priprema trudnica

Drage trudnice, sa zadovoljstvom vam predstavljamo prvu nezavisnu psihofizičku školu za trudnice u Bosni i Hercegovini. 

Health & Fitness Studio Transform Sarajevo u saradnji sa NVO “Prirodni porod” od januara 2018. godine organizuje prvu privatnu nezavisnu školu za trudnice i porodilje u Bosni i Hercegovini. Rezultat je to potrebe da se na bh. zdravstvenom tržištu organizuje educiranje trudnica i porodilja kako bi kompletan proces trudnoće, sam čin poroda i sve ono što čeka poslije dočekale što spremnije.

Psihofizička priprema podrazumijeva kompletan paket osnovne edukacije i informiranosti, fizičke pripreme i pomoći trudnica za lakši porod i period poslije poroda.

Smisao i cilj pripreme za porod je višestruk, ali u najkraćem rečeno, ona pomaže budućim roditeljima da se lakše snađu u novoj situaciji i da se pripremaju na porod i život sa novorođenčetom.

Nakon završenog I ciklusa, trenutno je u toku II ciklus a termini su utorak i četvrtak u 11.00 sati.

Psihofizička priprema po ciklusu traje mjesec dana i sadrži ukupno 8 termina (2x sedmično).

Svaki termin traje 90 minuta i sastoji se od:

– 45 minuta PRENATAL TRENINGA prilagođenog trudnicama i uključuje jednostavne

Pilates vježbe koje imaju za cilj povećanje mišićne izdržljivosti, povećanje kvalitete disanja, jačanje kora, kao i mnoge druge benefite.

Instruktor: Arijana Baždarević, licencirani MK Pilates instruktor

– 30 minuta stručnog predavanja doktora, dula, babica, nutricionista i drugih stručnih lica, na neku od mnogih aktuelnih tema za sve trudnice.

Kako se prijaviti?

Sve zainteresovane trudnice se mogu prijaviti putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i putem Facebook stranice: Prenatal I Postnatal Trening - Psihofizička priprema trudnica i porodilja.

dojenje carskirez

NOVO: Besplatna radionica za dojenje

Pozivamo vas i na besplatnu radionicu za dojenje koja će se održati 22. februara. Radionicu će voditi savjetnica za dojenje Lejla Kapidžić, 43 godine, majka dvoje djece (13 i 9 godina), po struci inženjerka telekomunikacija, u duši majka savjetnica za dojenje od koje ćete dobiti sljedeće savjete:

- Kako uspješno uspostaviti laktaciju u prvih šest sedmica 

- Osnaživanje i samodovoljnost žene u prvim danima života sa bebom

- Kako živjeti kao dojilja

 

Vrijeme održavanja radionice: 22. februar 2018. godine u 11:45 satiHealth & Fitness Studio Transform Sarajevo (Patriotske lige 50).

Prijave i dodatne informacije povodom radionice na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.