fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

bio save11

Bio Save, vodeća banka matičnih ćelija u BiH, u saradnji sa poliklinikom Eurofarm, organizovala je radionicu pod nazivom „Bitni odgovori za majke i trudnice“, koja je održana u četvrtak, 19.10 u UNITIC centru u Sarajevu.

 Na ovom edukativnom eventu govorilo se o važnim temama kao što su briga o porodilji prije i neposredno nakon poroda, uloga ginekologa, prva pomoć bebi, uloga vakcinacije i imunizacije, važnost dojenja (kako za bebu tako i za majku), upute za DNK testiranja u prvom tromjesječju trudnoće i pred porod, kao i zašto je poželjno pohraniti matične ćelija i kakav je to proces.

Radionice su držale Doc.dr.sci.med Jasmina Kapidžić Gutić, koja je govorila o pitanjima vezanim za trudnoću, Dr. Gordana Vuković o osnovnim koracima kada su naši mališani u pitanju, te patronažna sestra sa dugogodišnjim iskustvom, vms Sejda Dzino koja je gostima govorila o post i pre porođajne brigama o sebi, ali svakako i brizi o novorođenčetu.

Pored edukativnog dijela, BioSave BiH je pripremio i zabavni program za posjetioce, u kojem su promovisali aktuelne akcijske popuste na svoje usluge pohranjivanja matičnih ćelija, te izvođenja Harmony prenatalnog testa, a trudnicama su uručeni pokloni specijalno pripremljeni za njih. 

Bio Save je ekskluzivni i ovlašteni partner Vita 34 – vodeće evropske banke matičnih ćelija, te Harmony - prvog svjetskog neinvazivnog prenatalnog testa.

Najbolji brinu o vama!

Za sva eventualna pitanja budite slobodni da kontaktirate tim BioSave kompanije, koji je na  raspolaganju 24/7 za sva eventualna pitanja. 

033 200 800 / Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. / Maršala Tita 2 Sarajevo 

www.biosave.ba