fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

djecija nedjelja magna

Udruženje za podršku i edukaciju žena ,,MAGNA iz Sarajeva je uspješno održalo dvije radionice u sklopu obilježavanja Dječije nedjelje u Kantonu Sarajevo 2016. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.

Radionica za trudnice, porodilje i bebe je održana u utorak 04.10.2016. godine od 18:00-20:00 sati u CarpeDiem Club u prisustvu trudnica, mama i njihovih beba.

Na ovoj interaktivnoj radionici su trudnice mogle saznati sve korisne informacije od strane stručnih osoba, mame savjetnice za dojenje, Lejle Kapidžić i dr. Azre Hodžić-Kamber, babica, med. bcc.

Lejla Kapidžić, savjetnica za dojenje je trudnicama se potrudila da odgovori na sva pitanja prisutnih trudnica i mama i da da praktične savjete iz oblasti dojenja i njege bebe.


Dr. Azra Hodžić-Kamber je trudnicama pružila korisne savjete za porod i postporođajni period.

Na kraju ovog predivnog druženja, trudnice i mame su se osvježile i ugodno razgovarale o svojim iskustvima a za njih su pripremljeni i mali poklončići kao mali znak pažnje.

Radionica za tate i djecu uzrasta 2-12 godina je uspješno održana u petak 07.10.2016. godine od 18:00-20:00 sati u Poslovnom centru Networks.

Ovo je bila idealna prilika za očeve i njihovu djecu da rade na jednom zabavnom i kreativnom projektu uz pomoć moderatorice radionice, Lejle.

 

Djeca su uživala u svakom trenutku a očevi su imali priliku da razmijene svoja iskustva i da porazgovaraju o svim izazovima očinstva sa dipl. psihologinjom Zinom Drnda, geštalt psihoterapeutkinjom.

Udruženje za podršku i edukaciju žena MAGNA je nezavisno, samostalno, neprofitno, nestranačko udruženje slobodno udruženih žena, čiji je cilj zaštita i jačanje prava žena, a naročito žena majki.

Ovaj Projekat je podržan od strane Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, a ponosni partneri projekta su i CarpeDiem Club, Edukativni i poslovni centar Networks, Organlook, Tugra ART - gallery, Radio ANTENA Sarajevo, Radiosarajevo, Cafe Pekara Mrvica i portali PrirodanPorod.com, DobreKalorije.ba, Svezabebe.ba i Klix.ba.