fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

Dragi roditelji i djeco, predstavljamo vam muzičku školu "Mali Mozart".

„Mali Mozart“ je fokusiran na njegu i razvoj muzičke kulture, scenske umjetnosti i predstavljanje umjetnosti kao sveobuhvatnog kreativnog instrumenta djelovanja s ciljem obogaćivanja razvoja dječije muzičke kulture i edukacije.

Direktor „Malog Mozarta“ iz Sarajeva Prof. Rusmir Russo Piknjač je nekadašnji student “Muzičke Akademije u Sarajevu“ i „Universitet für Musik und Darstelende Kunst“ Graz, Austria. Također kao i bivši uposlenik Opere Haus „Vereinigte Bühnen Graz“, Theatar am Bahnhoff, Theatar im Keller. Rusmir je radio i kao profesor Klavira/Keyboarda, Harmonike i Trube u muzičkoj školi „Heart bei Graz“ Austria i također je bio nekadašnji uposlenik „Aktion Spielbus“ u Grazu.


U muzičkoj školi "Mali Mozart" su u toku sljedeće aktivnosti za djecu predškolskog i školskog uzrasta:

- Škola klavira, gitare, violine, flaute, bubnjeva/perkusija, violončela,

- Hor i škola pjevanja,

- Škola plesa (moderni ples i balet)

Škola muzike za male Mozarte ("Music for little Mozarts")


Medicinski eksperti nam savjetuju da je idealan uzrast djeteta za početak sviranja klavira je od 3-6 godina. Važnost ranog početka sviranja/muziciranja na instrumentu je od krucijalnog značaja za kompletan sveobuhvatni dječiji razvoj.

Award winning program ''Music for little Mozarts'' je internacionalni program brzog i prirodnog učenja muzike koji mi prakticiramo već 18 godina u Austriji, Australiji i BiH sa fantastičnim rezultatima.

Nastava se odvija dvojezično (engleski i bosanski) sa profesionalnim predavačima.

Djeca mogu pohađati časove već od 3. ili 3,5 godine (za gitaru je predviđen uzrast od 7 ili 8 godina).

U ovoj školi su u toku i sljedeći projekti:

1.) ''Festive Gala Academy Concert'' W.A.Mozart, njihova tradicionalna manifestacija koja će se održati 27.01.2016. godine u 19.00 sati povodom 260-og rođendana velikog Wolfgang Amadeus Mozarta. Mjesto održavanja: Sala Doma OS BiH Sarajevo. Ulaz slobodan.

2.) ''Sarajevo International Violin Competition'' SIVC u aprilu 2016. godine u suradnji sa renomiranim Mozarteum Univerzitetom iz Salzburga.

3.) ''My life in the Bush of Sarajevo'' (Moj život u urbanoj džungli Sarajeva) teatarski pozorišni komad u kooperaciji sa ARGEkultur Salzburg i Teather im Bahnhof, Graz Austria.


"Mali Mozart" ima izuzetno aktivnu i uspješnu saradnju i sa domaćim akademskim institucijama kulture i obrazovanja: Muzička Akademija Sarajevo, Srednja muzička škola Sarajevo i Zenica, Niže muzičke škole iz kantona sarajevo, Zenice i Goražda, Zemaljski muzej BiH, Muzej Jevreja, Franjevački studentski centar, Bošnjački Institut, Fondacija Adila Zulfikarpašića, Goethe Institutom, Sarajevo Art, Ministarstvo kulture i sporta KS, SOS Kinderdorf dječija sela BiH, BLOOM Privatna Montesori škola Sarajevo, University Mozarteum Salzburg, ARGEkultur Salzburg, Teather im Bahnhof Graz i sa ambasadama Republike Austrije, Republike Italije, USA, OHR, itd.


Misija "Malog Mozarta": mi želimo da kreiramo STAGE (prostor) za mlade kreativne i talentirane umjetnike iz cijele BiH i regiona, pri  tome želeći afirmisati, njegovati i promovisati naše najbolje talente.

"Mali Mozart" uskoro slavi mali jubilej za 5. godina umjetničkog rada sa djecom i mladima. Svečani koncert će se održati 13.12.2015. godine u 17.00 sati u sali studentskog franjevačkog centra, Grbavica, Sarajevo. Ulaz slobodan, svi su dobro došli!

***

Za više informacija posjetite i upis djece, kontaktirajte ih putem njihove Facebook stranice "Mali Mozart" ili telefona 062 669 805. Muzička škola "Mali Mozart" se nalazi na adresi: Patriotske Lige 18, Koševo, Sarajevo.