fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

capljina_skola1

Udruga za zdrav život „Life“ pokrenula je školu za trudnice u Čapljini, kako bi kako bi u prijatnoj i mirnoj atmosferi pripremila trudnice za dolazak novog člana porodice.

Škola za trudnice nastoji profesionalnim pristupom, uz sveobuhvatnu pripremu, budućim majkama i očevima obezbijediti dovoljno znanja za lakši i sigurniji porod, te majčinstvo koje dolazi nakon toga.  

Trudnice će posjetom škole proći kroz sve faze trudnoće, a predavanja će održati ugledni ginekolozi, psiholog, pedijatar, te licencirana babica za tečaj za trudnice koja će vježbama za trudnice pomoći trudnicama da se pripreme za porod i prve trenutke sa bebom.

Prvo predavanje i vježbe za trudnice su održani u subotu 12.07.2014., a sam tečaj će trajati 6 termina.

Partneri projekta su Bio Save – ovlašteni partner prve i vodeće evropske banke matičnih ćelija Vita 34  i kompanija Pharma Maac - ovlašteni predstavnik proizvoda Weleda – vrhunske prirodne kozmetike i proizvoda Orthomol Natal – dodatka ishrani za trudnice. 

Ivana Buntić-Jovanović, predsjednica Udruge kaže: “Udruga za zdrav život “Life” Čapljina je počela s djelovanjem prije skoro godinu dana. Cilj udruge jeste promicanje zdravog načina života, posebno kod žena. Ideja za otvaranjem škole za trudnice postoji od osnutka udruge i konačno, 12.7.2014. škola za trudnice je održala svoj prvi sat u našim prostorima. Prvo predavanje je imao Dr. Skelo, ginekolog iz Doma zdravlja Čapljina koji je na vrlo lijep način upoznao trudnice sa svim promjenama koje ih čekaju, savjetovao ih o prehrani u trudnoći, upozorio na moguće komplikacije, dao im savjete o ponašanju i stilu života kroz samu trudnoću kako bi porod što bolje prošao, oporavak bio kraći, a dijete zdravije.  

Imali smo sreću što u našem gradu živi i radi licencirana babica za vođenje tečaja za trudnice, Danica Smoljan koja je održala vježbe sa trudnicama te im pokazala kako pripremati svoje tijelo za lakši porod i oporavak poslije poroda.

Na predavanju su bile i naši partneri predstavnice Bio-Save-a, banke matičnih ćelija koji su upoznali polaznice sa svojim uslugama i važnosti pohrane matičnih stanica. Bio-Save je ujedno i pomogao otvaranje škole za trudnice u Čapljini donacijom potrebne opreme na čemu im se od srca zahvaljujemo te se nadamo da će suradnja biti uspješna. U našem gradu ima dosta trudnica i mislim da će ova škola pomoći trudnicama da lakše prebrode trudnoću, moguće komplikacije te sami porod ali i period nakon poroda.”

capljina_skola2

“Zajedno da kompanijom Pharma Maac namjeravamo pokenuti mnoge kvalitetne projekte, veoma bitne za zdravlje i pripremu trudnice za porod i majčinstvo. Psihofizička priprema za trudnice će biti otvorena i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine, a podrška timu Udruge “Life”, kao i budućim majkama je veliko zadovoljstvo za nas”, poručuju iz Bio Save-a. 

“Naš cilj je da se trudnice, kasnije majke i njihova dječica u potpunosti osjećaju dobro, ugodno i sigurno svo vrijeme, kako od samog početka trudnoće, tokom poroda, tako i nakon trudnoće, što će omogućiti Orthomol Natal i prirodna, holistička kozmetika Weleda“, izjavili su iz kompanije Pharma Maac.

Trudnice se mogu prijaviti na ovaj tečaj putem telefona: +387 63 448 246 ili Facebook stranice.