fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

ntc seminar

22. septembar 2016. godine bio je ne samo sunčan i divan dan u Sarajevu, već i poseban  jer je  Sarajevo ponovo imalo priliku ugostiti dr. Ranka Rajovića. Ovoga puta održano je predavanje i seminar u organizaciji Udruženja doktora medicine. Predavanje je posjetilo više od 150 osoba, seminar više od 70 polaznika, najviše roditelja i pedagoga željnih da čuju originalne i učinkovite savjete dr Rajovića, direktora Mense Srbija i osnivača NTC sistema učenja.

Na predavanju naglašena je važnost funkcionalnog znanja i koliko grešimo čak i u učenju kroz igru sa našom djecom. To učenje bi  trebalo  pored zabavnog biti i  učinkovito, da ima određeni cilj pa je tako navedeno da i djeca kad smišljaju neobične ili nelogične priče zapravo pričaju smislene priče, priče koje imaju cilj, a to je novo znanje i povezivanje sa starim.

Kroz radionice, praktične savjete, priče i igru polaznici seminara su prošli kroz prvi nivo NTC obuke što znači da su dobili certifikat za prvi stepen edukacije. Osim osmjeha, smjeha, otkrića, bilo je i suza, jer je doktor čak i to uspio pričom o siromašnom biciklisti čije je okruženje uticalo na njegov uspjeh i ostvarenje u životu.

Mi, većinom, svoju djecu potiskujemo ako imaju originalne ideje, izdvajaju se od ostalih u učenju i razmišljanju ili čak nekad nešto i "lupe" ali oni zapravo razmišljaju i žele rješenje i to je takođe dobro, ali nas navodno sramote jer standard i okolina traže nešto drugo što je zapravo odraz lošeg sistema školovanja koji zajedno moramo mijenjati, a svi smo  odgovorni. Zato pustite svoju djecu da koristeći sva čula uče kroz efektnu igru, vodite ih što više u prirodu i ne sputavajte njihove potencijale.      

Najavljen je dolazak NTC škola u Sarajevu o čemu će uskoro biti više vijesti, a također je uskoro planiran seminar za drugi stepen edukacije o čemu će zainteresirani biti blagovremeno obavješteni.

Svi zaintesirani mogu u prostorijama Udruženja u ulici Sarači 77 (Morića Han) kupiti knjige NTC agencije po promotivnim cijenama, a prethodno bi ih trebalo naručiti na telefon udruženja: 033/ 23 83 44, radnim danima 12-15h, do sredine oktobra.      

Udruženje doktora medicine posebno se zahvaljuje NTC agenciji, partneru projekta Institutu za razvoj mladih Kult, Općini Ilidža, Platinastom sponzoru Helen Doron English, Zlatnim Julius Meinl i Pyrusu, srebrnim Igračke 4U, Klas d.d. i Organlooku.

***
Više o NTC učenju saznajte na www.ntcucenje.com ili u sljedećim tekstovima koje smo objavljivali na našem portalu:

www.svezabebe.ba/beba/novosti/278-djeca-inteligencija

www.svezabebe.ba/beba/novosti/1577-pustite-djecu-vani-na-kisu

www.svezabebe.ba/beba/novosti/1921-virtuelna-klopka-za-djecu-i-roditelje

www.svezabebe.ba/beba/novosti/2109-posao-djeteta-je-da-se-igra-istrazuje

www.svezabebe.ba/beba/novosti/1967-djeca-u-kolicima-poslije-trece-godine

www.svezabebe.ba/beba/novosti/1864-pretjerano-pomaganje-djeci

www.svezabebe.ba/beba/novosti/1765-greske-koje-usporavaju-djeciju-inteligenciju

www.svezabebe.ba/beba/beba-je-tu/1424-kako-tehnologija-utice-na-djecu




srce2016
 
budi kum sos