fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

U sklopu redovnih dežura u akciji "Ja sam Muzej", u ponedjeljak je Zemaljski muzej BiH imao neobične čuvare. Svoju prvu dežuru u sklopu podrške gore navedenoj akciji, obavili su juniori Montessori edukacionog centra "Jedinstvena generacija".

Uz pratnju kustosice Odjeljenja za prirodne nauke Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine  te podršku članova tima Akcija na čelu sa Ines Tanović, djeca su imala priliku vidjeti prirodne ljepote koje krase Bosnu i Hercegovinu, kao i različite životinjske vrste iz raznih dijelova svijeta.


Da na najmlađima svijet ostaje, to su potvrdili svojim prisustvom mladi članovi MEC Jedinstvene generacije i time dali svoj doprinos za očuvanje kulturne baštine Bosne i Hercegovine.


Emir Pašanović je čitao bajke dječici iz Montessori edukacionog centra "Jedinstvena Generacija".


Nadamo se da će što više mališana posjetiti Zemaljski muzej i dati podršku akciji "Ja sam Muzej", kojom se želi podsjetiti bosanskohercegovačka i međunarodna javnost na činjenicu da je najveća i najznačajnija muzejska institucija u Bosni i Hercegovini zatvorena skoro tri godine, te utjecati na odgovorne da se ovaj problem što hitnije riješi.

Više informacija o ovoj akciji na www.jasam.zemaljskimuzej.ba i Facebook stranici JasamMuzej.




srce2016
 
budi kum sos