fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

baby-wellness

Float Baby, novi wellness centar u Houstonu (SAD) je stekao veliku popularnost jer nudi odmor i opuštanje za bebe! Kristi Ison, vlasnica ovog wellness centra, smatra da je bebama itekako potrebno opuštanje i da boravak u vodi i lagana masaža koja slijedi pozitivno djeluje na njih.

Bebe stare dvije sedmice pa sve do osam mjeseci mogu uživati u tretmanima koje ovaj centar nudi. Cijena tretmana je 50.38 eura po satu.

Šta uključuje ovaj posebni spa tretman?

Ove sretne bebe plutaju u bazenu prvih 20 minuta dok je oko njihovog vrata stavljena posebna guma za plivanje koja podupire glavu i vrat a bebe se mogu slobodno mrdati rukicama i nogicama. Nakon 25 minuta plutanja, bebe se osuše i onda kreće nježna masaža.

Vlasnica Kristi ističe da ovakva vrsta opuštanja i masaže poboljšava fizički i kognitivni razvoj beba skoro za 50% te jača imunitet. Odaziv roditelja je ogroman a ona planira otvoriti još deset salona širom SAD-a do 2015. godine.

- Ovo svako ne može priuštiti i ja sam sretna što to mogu učiniti za svoju bebu. Njena smirenost vrijedi sve pare svijeta. Kao odrasla osoba volim ići u spa. Zašto onda to ne bih priuštila i svom djetetu - rekla je jedna mama koja svoju šestomjesečnu bebu vodi u ovaj spa tri do četiri puta sedmično.




srce2016
 
budi kum sos