fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

zak.reg

Novo istraživanje je dokazalo nešto što je svim mamama već odavno poznato: majčinstvo nas čini boljim ali i produktivnijim! Majčinstvo poboljšava radne sposobnosti žena čineći ih uspješnijim na radnom mjestu.

Rezultati istraživanja pokazuju da odgajanje djeteta poboljšava ključne vještine zaposlenih žena na radnom mjestu. Skoro 2/3 zaposlenih mama (62%) je izjavilo da mogu lakše raditi više stvari odjednom otkako su dobile djecu. Gotovo polovina (46%) mama je primjetila da bolje i racionalnije mogu iskoristiti svoje vrijeme na poslu a četvrtina (27%) je izjavila da su postale organiziranije.

Ovo istraživanje je proveo Microsoft na uzorku od 2000 žena i 500 poslodavaca. I poslodavci su se složili da je više od polovine njihovih zaposlenica postalo produktivnije kako su dobile djecu.

sretna-mama

Majke tvrde da su čak dvostruko produktivnije od svojih muževa! - Majčinstvo čini čuda kod kuće i na radnom mjestu - izjavila je Liz Earle, majka petero djece. 

- Ne bih se više mogla složiti sa rezultatima istraživanja. Moji prijatelji, članovi porodice i kolege koje su majke me uvijek nastavljaju iznenađivati svojom sposobnošću da svaki dan postignu ono što je možda prije bilo nemoguće. Ove žene me inspirišu kao buduću majku - izjavila je Celine Naude, zaposlenica Microsofta.prirodan porod2016