fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

igra-9msc

Već nakon šestog mjeseca, vašoj bebi sve postaje interesantno. Bilo da se radi o kutijama i posudicama, najvažnije je da se pravi buka i vaša beba postaje pravi mali muzičar! Vaša beba postaje mali istraživač a vi joj uveliko možete pomoći u tome.

Možete joj ponuditi igračke koje se sastoje od više posudica ili kockica koje se stavljaju jedna u drugu. Također su interesantne slikovnice sa zvukovima i šuškavim materijalima što joj pomaže da raspozna zvukove i riječi. Čitajte bebici ponavljajući određene riječi koje se odnose na ono šta je nacrtano u slikovnici i sa vremenom će beba naučiti da ih prepoznaje.

Oko osmog mjeseca, većina beba počinje da puza (ako se to dogodi i kasnije, sve je to normalno, a neke bebe preskoče tu fazu) a to znači, mogućnost da dohvati nove stvari na drugim mjestima u vašem domu. Sljedeća najdraža aktivnost beba puzalica jeste stavljanje igračaka u usta ali i svega onoga što joj dođe pod ruku.

Također, interesantna igra može biti i igra sa kutijama gdje bebi pomažete da ih puni i prazni. Mnoge bebe u ovom periodu privlači kuhinjsko posuđe a možete joj ponuditi plastične posude i kašike sa kojima se ne može ozlijediti.

Već u devetom mjesecu, bebica počinje komunicirati sa vama i pokazivati da uživa u vašem društvu. To vam je odlična prilika da se u potpunosti posvetite igri sa bebom. Otkrijte bebu u sebi i uživajte u dragocjenim trenucima sa vašim mališanom jer mnoga iznenađenja tek slijede!prirodan porod2016