fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

hran

Nakon prvih šest mjeseci isključivo mliječne ishrane, došlo je i vrijeme da beba krene jesti i drugu hranu a većina roditelja odmah razmišlja o kupovini hranilice. Prije same kupovine, roditeljima se savjetuje da dobro razmisle o vrsti hranilice koju žele kupiti za svoju bebu.

Možda roditelji žele veliku hranilicu ili praktičnu i manju a neki roditelji gledaju da se hranilica uklapa u unutrašnji prostor i da bude dio namještaja. Prvenstveno je bitno da je hranilica udobna za dijete a dovoljno velika srazmjerno starosti bebe.

Praktičnost je važna

Pored dizajna, veličine i materijala hranilice, jedna od veoma važnih stvari jeste njena praktičnost, pogotovo ukoliko imate ograničen prostor za njeno pohranjivanje nakon korištenja. Također, poželjno je obratiti pažnju na način održavanja hranilice (presvlake i kaiševa) jer je higijena vašeg djeteta na prvom mjestu.

Naravno, cijena hranilice i njen kvalitet su također važni faktor a na tržištu postoji veliki izbor i samo je potrebno da njene karakteristike prilagodite sebi i vašoj bebi.