fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

visem

Mnoge mame koje se prvi put susreću sa dojenjem se u određenom trenutku počnu pitati: kako mogu imati više mlijeka? Ono što je veoma važno naglasiti jeste da količina vašeg mlijeka ovisi upravo o vašoj bebi. Što vaša beba više sisa, više mlijeka se proizvodi.

Proces proizvodnje mlijeka je proces ponude i potražnje i zbog toga se mamama savjetuje da u početku svoje dijete doje na zahtjev, kada beba to zatraži.

Na samom početku, bebice nemaju određeni ritam hranjenja i često doje ali nakon određenog vremena, beba će sama napraviti ritam hranjenja koji joj odgovara.

Veoma je važno da zapamtite da je potrebno i više od mjesec dana da se postigne ravnomjerna proizvodnja mlijeka i da imate mlijeka onoliko koliko vašoj bebi treba.

Par savjeta :)

Dojite svoju bebu kada to zatraži jer sisanjem se stimuliše proizvodnja mlijeka. Iako vam česti podoji mogu dati osjećaj da je beba gladna i da nemate dovoljno mlijeka, u početku je to sasvim normalno i shvatite to kao način da beba sebi obezbijedi dovoljnu količinu mlijeka.

Budite ustrajni i ne odustajte od dojenja, jer zaista za bebu nema ništa bolje, prirodnije i zdravije a beba će svojim sisanjem sebi obezbijediti dovoljno mlijeka!

Želimo vam uspješno dojenje!prirodan porod2016