fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

seminar porod

Seminar pod nazivom “Sa nama do najljepšeg i najlakšeg poroda“ je projekat edukativnog karaktera kojim se želi pružiti podrška budućim majkama i onima koje to već jesu. Seminar organizuje Udruženje doktora medicine u saradnji sa Udruženjem trudnica i mama.

Podrška se realizira u vidu edukativnog seminara koji će sadržavati osnovne informacije o porodu, zakonskoj regulativi i pravima trudnica i porodilja, carskom rezu naspram vaginalnom porodu (prednosti i nedostaci), primjer ličnog iskustva sa dva poroda (prije i nakon edukacije), upoznavanje sa terminom DULA (engl. doula), tri faze poroda kroz koje žena prolazi te ponašanje u svakoj od njih, olakšice tokom poroda koje su na prirodnoj bazi (preporučene vježbe sa maramom i pilates loptom, prirodna ulja za opuštanje, otvaranje i ublažavanje bolova, zdrave hranjive namirnice koje olakšavaju porod), preporučeni položaji tokom poroda, izbjegavanje pucanja i epiziotomije (u slučaju pojave istog, tretiranje rane), utjecaj straha i stresa tokom trudnoće, poroda i dojenja, važnosti neposrednog povezivanje sa bebom nakon samog poroda, te pravilno uspostavlajnje dojenja.

priprema porod

Primarni cilj je da se trudnicama (sa posebnim fokusom na one koje se prvi puta porađaju kao i one majke i žene sa traumama prouzrokovane porođajnim iskustvom i/ili njegovim posljedicama) te svim zainteresiranim, pruži adekvatna edukacija i pomoć. Ista se ogleda u vidu pripreme i informisanja, koristeći se savremenim znanstvenim istraživanjima uz uključenje stručnih lica sa dugogodišnjim iskustvom koji njeguju zdrav i prirodan pristup porodu.

Seminar će se održati na bosanskom jeziku. Zbog prostora, broj mjesta je ograničen. Dio od uplata usmjeriti će se u dobrotvorne svrhe, tako da svi prijavljeni učestvuju u istom.

Svoje mjesto možete osigurati isključivo:

a) uplatom na žiro račun Udruženja 186 121 031 011 0661

b) direktno u kancelarijama Udruženja u Morića hanu, 1.sprat, soba 24 (uposlenica Lejla). Ranije uplate (do 13.augusta) iznose 35 KM.

Naknadne uplate (nakon 13.augusta) iznose 50KM.

Za više informacija pišite nam poruku na AID B&H fb page ili na mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.na su i dva kontakt telefona:

Adisa 061 610 683 (viber)

Dalila 061 253 276 (viber, whats app).

Pogodnosti za trudnice: U slučaju poroda trudnice, pred sami početak seminara, imat će povrat novca od 60% ili 100% ukoliko se nađe zamjena.

Sve trudnice, buduće majke i one žene koje to već jesu želimo ohrabriti, osnažiti, podržati i pripremiti za poseban dan, ispunjen radošću i srećom, a zapamćen kao #Mojnajljepšiinajlakšiporod.