fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

djeca zabava

U cilju eliminacije lista čekanja djece koja nisu upisana u JU Djeca Sarajeva u ovoj školskoj godini, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS je realiziralo javni poziv na koji se javila 23 privatnih vrtića koji ispunjavaju uslove za obavljanje ove djelatnosti.

Uz sufinansiranje od strane Vlade KS i resornog ministarstva od 200 KM mjesečno, na ovaj način biće upisano 452 djece, koliko ih je pokazalo interes za ovakav smještaj.

Vlada KS je danas odobrila potpisivanje Ugovora između resornog ministarstva i svake pojedinačne predškolske ustanove o sufinansiranju boravka ove djece, a za što će do kraja ove godine biti uplaćeno 363 200 KM, te nastavljeno i u narednoj godini.

Privatne predškolske ustanove koje ispunjavaju uvjete za prijem djece sa navedene Liste čekanja su:

Ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje “Amel i Nur”, “Bi-lingual Nursery School”, “Behar”, Dječiji vrtić “Palčić”, "Bh centar", "Dječiji vrtić Sveta obitelj", "Pony“, "Richmond Park International Pre-School", "Dječiji vrtić Srce", "International Montessori House“ , "Hokus-Pokus“, "Osmijeh", "Kids Land“, "Kid IUS“, "Vrtić Bombon“, "Smart“, "Ću-Ću", "Cvrčak", "Akademija radosti", "Maarif Kindergarden“, "Discover me Academy“, te "Waldorfski vrtić Kolibica“.

Prema podacima sa Pedagoškog fakulteta u Sarajevu u oktobru mjesecu ove godine 40 profesora predškolskog odgoja završava svoje školovanje i oni će biti anagažovani u vrtićima gdje postoji potreba za ovim kadrom.
srce2016
 
budi kum sos