fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

pampers san

Od medvjedića do autića i vozića, djeca vole spavati sa svojim omiljenim igračkama. U sljedećem tekstu ćete saznati važne savjete prije nego što dopustite da vaš mališan spava sa svojom najdržom dekicom. 

Djeca se osjećaju ugodno sa drugarima koji dolaze u različitim oblicima i veličinama. Neka djeca vole istrošene deke, druga veoma voljene medvjediće, dok treća i neke neobične predmete kao što su mamine majice. Ovi drugari beba i djece nemaju svoje mjesto samo u kolijevci: oni su često korišteni kao sigurnosni objekti tokom cijelog dana. 

Pročitajte sve što bi nove mame trebale znati, kao i neke ideje koje bi igračke majke trebale pokloniti svojoj djeci kako bi im pomogle da zaspu. 

Razotkrivanje 

Vaše dijete može nositi sa sobom sigurnosni ili tranzicijski predmet i to je normalan dio djetetovog razvoja.  Mnoga djeca će odabrati svog drugara u dobi od osam do dvanaest mjeseci. Često su mekani predmeti, kao što su deke i jastuci, pogodni i vaš mališan će koristiti svog drugara za utjehu i hrabrenje sebe kada vi niste u blizini. Mnoga djeca mogu ostati vezana za svoje tranzicijske predmete, što je također normalno: Nemojte na ovo gledati kao da je vaše dijete sramežljivo ili je ovisno o nečemu.  

Sigurnost na prvom mjestu 

Starijoj bebi možete dozvoliti da ponese svog medvjedića sa sobom u krevet, ali je važno da insistirate da djeca ispod 7 mjeseci ostave svoje mekane igračke i deke izvan kolijevke. Neki predmeti mogu predstavljati opasnost od gušenja, povećavajući rizik sindroma iznenadne smrti djeteta. Također je neophodno provjeriti postoji li mogućnost gušenja jer će vaša beba možda žvakati svoj sigurnosni predmet koji može biti dugme ili neki drugi sitni dio koji se može odvojiti.  

Kakva kolekcija

Vaše dijete može izabrati drugara koji nije tako umiljat, što vas može iznenaditi, ali to je također normalno. Neka djeca se mogu vezati sa knjigu sa koricama i insistirati na tome da spavaju s njom svake noći, dok su drugoj djeci vozići ili autići umirujući. Sve dok ste sigurni da se vaša beba neće povrijediti tokom spavanja, uredu je dopustiti djeci da imaju ove neobičnije tranzicijske predmete u krevetu. 

Pametne mame znaju da je nošenje zamjenskog tranzicijskog predmeta sa sobom neophodno. Jednom kada vaša beba odabere svoj sigurnosni predmet, pokušajte da nađete identičan i sklonite ga negdje. Ako ga vaša beba ikada izgubi (ili ako odlučite da je vrijeme da operete medvjedića u mašini za veš), bićete u mogućnosti da izvučete novu sigurnosnu igračku prije nego što poteku suze.  

“Bebe provode oko pola svog vremena spavajući i noć može biti aktivno vrijeme za njih. One nose istu pelenu koja treba da upije 2-3 boce mlijeka do 12 sati tokom noći. Ova uvećana vlažnost tokom noći znači da je još važnije da beba ostane suha i komotna kako bi se spriječili nepotrebni prekidi sna koje uzrokuju vlažne pelene te da uživa u kvalitetnom snu koji je neophodan za njen zdravi razvoj”, izjavila je pedijatrica dr. sci. med. Verica Mišanović.  

Bez obzira na to da li vaše bebe spavaju sa drugarom ili ne, one preko noći trebaju ostati suhe. Iz tog razloga je važno da odaberete adekvatnu pelenu za vašu bebu i novi Pampers Baby-Dry ima 3 revolucionarna apsorbirajuća kanala za period suhoće do 12 sati preko noći. Roditelji će otkriti da nova tehnologija održava bebu suhom i uskoro ćete se pitati “gdje je otišla sva mokraća” dok vi i vaša bebe uživate u suhim jutrima!  

O kompaniji Procter & Gamble  

P&G sa svojim brendovima služi gotovo pet miliona ljudi širom svijeta. Kompanija ima jedan od najsnažnijih portfolija provjerenih, kvalitetnih, vodećih brendova, uključujući Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks®, i Whisper®. 

P&G zajednica obuhvata djelovanje u približno 70 zemalja širom svijeta. Za najnovije vijesti i detaljne informacije o P&G i njegovim brendovima, molimo vas da posjetite stranicu www.pg.com.




srce2016
 
budi kum sos