fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

beba spavanje

Šumovi i zvukovi bebicama jako trebaju, znate li zašto? 

Jedna od većih pogrešaka koje mladi roditelji prvog djeteta obično rade, a to je onaj  osjećaj da beba mora biti u tišini, da joj ne smetaju zvukovi, da ne bude preglasno kako bebi ne bi "oštetili" sluh ili je učinili nervoznom zbog toliko toga što se čuje oko njih. 

Vjerojatno ste i sami prvih mjeseci tako posebno titrali oko svoje nježne bebe, ne  znajući zapravo da ste time prilično "šokirali" svoju bebicu. 

Sjećate li se naime onog predivnog, glasnog zvuka s ultrazvuka - one šumove i tupe  udarce? E pa to je zvuk koji je vaša bebica slušala punih devet mjeseci u trbuha i onda  ste je, nakon poroda i dolaska kući sada odjednom priuštili jednu njima užasno  nepoznatu situaciju - mir i tišinu. 

Još se uvijek čudite što vaša bebica ne spava ili su vam još uvijek užasno čudne i  nelogične priče nekih roditelja da svoju bebicu mogu uspavati samu uz zvuk fena,  usisavača, u vožnji automobilom? 

Sjetite se - to bebice traže i uživaju u poznatom okruženju jer samo ako osjete da se  nalaze u situaciji u kojoj se osjećaju sigurno i već okušano - tek će se tada vaša bebica  osjećati dovoljno sigurno da konačno utone u san. 

Bez mira i tišine, sa zvukovima koji su normalni, svakodnevni i bebi tako potrebni.

(svezabebe.ba/tportal.hr)