fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

hljeb-cesnjak

Hljeb sa bijelim lukom omiljen je prilog jelima od mesa, ribe i povrća. Možete ga jesti s varivom, gulašom ili pečenjem, a Talijani ga obavezno jedu i uz jela od tjestenine - poput mesnih lazanja.

tortica-karamel

Volite li kombinaciju tamne čokolade i karamele ovaj je recept kao stvoren za vas. Želite li prijatelje ili rodbinu iznenaditi originalnim i vrlo ukusnim desertom, iznenadite ih čokoladnim torticama s karamelom. Ovaj jednostavni, sočni i ukusni recept savladati ćete u trenu.

best-cheesecake

Od svih silnih recepta za tortu od sira - cheesecake, ovaj je definitivno najbolji. Također manju i tanju tortu možete napraviti i od pola navedene količine. 

nutellacake

Ima li boljeg deserta od teglice Nutelle? Oni zahtjevnijeg nepca i ljubitelji kompleksnijih okusa će možda reći kako ima, ali oni koji vole jednostavnost okusa čokolade s aromom lješnjaka u ovoj kremastoj slastici prepoznaju ultimativni užitak. A da bi on došao na još viši stepen guštanja, spremili smo Nutella kolač za koji vam ne treba više od 3 minute. Dobar tek Nutelloljupci!

ljetni-preljev

Kada jedete salate često, budimo iskreni, one nekada mogu i dosaditi, koliko god vi mješali namirnice i mijenjali ih. Jedan od načina da “začinite” vašu salatu jeste da mijenjate preljeve.  

slaganiparadajz

Pored vitamina i minerala iz paradajza, u ovom receptu posebno treba naznačiti antiupalna i antibakterijska svojstva bosiljka koji se u našoj kuhinji, na žalost, ne koristi dovoljno.




srce2016
 
budi kum sos