fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

BioSave - Vita 34

Kontakt informacije

  • Regija: Sarajevo
  • Općina: Centar
  • Adresa: Maršala Tita 2
  • Telefon: +387 33 200 800
  • Mobitel: +387 61 998 771
  • E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Vita 34 – prva  i vodeća banka matičnih ćelija  

Bio Save je ovlašteni i ekskluzivni partner Vite 34 – prve i vodeće porodične banke matičnih ćelija u Evropi. Vita 34 je ujedno i najveća njemačka banka matičnih ćelija čije se sjedište nalazi u Leipzigu u sklopu biomedicinskog centra Bio City Leipzig.  Vita 34 zadovoljava stroge njemačke standarde, a visokosofisticirana tehnologija, jedinstvene dozvole koje posjeduje i najveći broj iskorištenih uzoraka za liječenje samo su dokaz kvalitete koju Vita 34 obezbjeđuje svojim klijentima.    

Naše inovacije i istraživanja postavljaju standarde
Strategija najvišeg kvaliteta je prioritet i to je jedini način da osiguramo da se naši uzorci mogu upotrijebiti. Vita 34 je obezbijedila prvi mobilni tim u Evropi za pripremu transplantacije matičnih ćelija iz pupčane krvi. Kao rezultat toga, sada je moguće po prvi put da se doktorima obezbijede strogi zahtjevi kvalitete za tretman u bilo kojoj bolnici. Upravo su posvećenost kvaliteti i najbolja metoda pohranjivanja uzoraka, omogućile liječenje više djece nego što su sve privatne banke matičnih ćelija u Evropi zajedno.   

Saradnja sa renomiranim univerzitetima i naučnim centrima
U svrhu otvaranja novih mogućnosti za upotrebu i neotkrivenog potencijala pupčane krvi, godinama radimo na aktivnom istraživanju matičnih ćelija. Ovo uključuje velike istraživačke projekte sa našim partnerima, kako u sklopu biomedicinskog centra Bio City Leipzig gdje se i nalazimo, tako i širom Evrope sa renomiranim univerzitetima i naučnim centrima. Vita 34 zajedno sa Univerzitetom u Minhenu provodi jedinstvenu studiju o mogućnostima terapijske primjene matičnih ćelija za liječenje dijabetesa tipa 1. Do sada je 7 uzoraka sačuvanih u Viti 34 korišteno za liječenje djece. Uzorak Vite 34 je upotrijebljeno i za liječenje cerebralne paralize – prvo u svijetu uspješno tretiranje ovog teškog oboljenja. Ovo je još jedna potvrda kvalitete i sigurne primjene naših uzoraka, pa i za tretiranje oboljenja koja još nisu dio standardnih terapija.

Više iz kategorije: « Seracell