fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

Zavod za biomedicinsku dijagnostiku i ispitivanje "Nalaz"

Kontakt informacije

  • Regija: Sarajevo
  • Općina: Novo Sarajevo
  • Adresa: Hasana Brkića 2 (Shoping centar Grbavica)
  • Telefon: +387 33 651 371
  • Mobitel: +387 62 303 434
  • E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Zavod za biomedicinsku dijagnostiku i ispitivanje "Nalaz" je međunarodni projekat koji ima za cilj da otvori nove mogućnosti istraživačkog rada u Bosni i Hercegovini, te da njenim građanima pruži usluge iz oblasti laboratorijske dijagnostike, koje će pratiti savremene zahtjeve medicine.

"Nalaz" ima širom otvorena vrata talentovanim, radoznalim, kreativnim, mladim i manje mladim istraživačima, koji će tu naći mogućnost da svoje ideje pretoče u djelo. U Zavodu "Nalaz" će sticati laboratorijske vještine i teoretska znanja. Tim iskusnih naučnika će im pomoći da pripreme projekte i ponude ih na različitim domaćim i međunarodnim konkursima.

"Nalaz" pruža usluge iz oblasti laboratorijske dijagnostike: mikrobiologije, biohemije, imunologije i citologije, svim osobama, kojima su takve usluge potrebne. Spektar ponuđenih analiza će se stalno mijenjati i dopunanjavati u skladu sa dostignućima u nauci, epidemiološkom situacijom i zahtjevima korisnika. U prvo vrijeme fokus interesovanja je na reproduktivnom zdravlju građana, ukljućujući analize za dijagnostiku neplodnosti muškaraca i žena, seksualno prenosive bolesti i onkogene viruse.

U komunikaciji sa naučnicima uključenim u rad Zavoda "Nalaz", traže se riješenja stručnih i naučnih problema iz oblasti mikrobiologije, biohemije, imunologije, citologije, infektologije, epidemiologije, higijene itd.

Misija Zavoda "Nalaz" je dvostruka; stvoriti novu originalnu naučnu kulturu u proučavanju biomedicine i podignuti kvalitet laboratorijske dijagnostike na najviši nivo, pridržavajući se svjetskih standarda naučnog rada, stila i etike.

Zavod "Nalaz" posjeduje savremenu opremu, koja omogućava brzu i tačnu dijagnostiku svih bolesti. Pored bazične laboratorijske opreme, kao što su: biosigurnosni kabinet nivoa II, mikroskopi, autoklavi, termostati, vodena kupatila, različite vrste centrifuga, automatske monokanalne i višekanalne pipete, termoblokovi, vage, plamenici itd. U Zavodu "Nalaz" se nalaze aparati za serološku i molekularnu dijagnostiku i bazičnu biohemiju i molekularnu biologiju.

Više iz kategorije: Prolab »