fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

Agarthi TOYS

Kontakt informacije

  • Regija: Sarajevo
  • Općina: Stari Grad
  • Adresa: Mula Mustafe Bašeskije 63 (objekat "Nove Daire")
  • Telefon: +387 33 534 400
  • Mobitel: +387 61 901 201
  • E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Agarthi Toys su ručno rađene igračke koje vas svojim neobičnim izgledom privlače na prvi pogled! Pored interesantnog izgleda, Agarthi TOYS su 100% ekološke drvene igračke, obojene vodenim, akrilnim netoksičnim bojama i zaštićene maslinovim uljem i pčelinjim voskom.

Tim Agarthi igračaka se pobrinuo i za posebnu ambalažu kako bi se zaštitila naša okolina. Agarthi igračke se pakuju u pamučne vrećice koje se mogu uvijek iznova koristiti i naravno prati. Igračke imaju dug vijek trajanja, teško ih je pokvariti i samim tim se smanjuje otpad što je veoma važan aspekt iza ideje ovih igračaka.

Ideja koja se krije iza ovih igračaka je inspirisana Waldorfom, pedagogijom koja u svojoj osnovi koristi igračke da razbukta dječiju maštu. Svaki pojedini element igračke istovremeno može predstavljati više zamišljenih scenarija, pa tako npr., duga može biti i most, tunel, kućica za male ljude, pećina i sl. 

Drvo u odnosu na plastične igračke je ipak "živi" materijal, tako da su ove igračke preporučjive za djecu od godine dana, iako su igračke sigurne i za mnogo manju djecu. Igračke također potiču razvoj fine motorike, prepoznavanje boja i elemenata iz prirode čiji smo svi sastavni dio. Veoma se lijepo mogu kombinovati sa bajkama i izmišljanjem vlastitih priča. Mogućnosti su beskonačne.

Više iz kategorije: « Okaidi Brums »