fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

znakovi-beba

Vaša bebica polako raste a vi se prisjećate prvih trenutaka sa njom? Osmijeh na licu vam izmame trudnice, majke sa dječijim kolicima i preslatke bebice? Ovo mogu biti od nekih znakova da u vama potajno raste želja za drugim djetetom. Donosimo vam nekoliko pokazatelja koji vam možda mogu odgonetnuti da li priželjkujete drugu bebicu a da toga još niste ni svjesni.

Vaše dijete vam se čini odraslim

Iako je vaše dijete još uvijek malo, vama se možda čini da je već odraslo i podsvjesno mislite da je vrijeme za drugu bebu. Iskusne mame kažu da nakon rođenja drugog djeteta, to starije dijete upravo počne da se ponaša kao mlađe :)

Odjećica i oprema za bebu

Prilikom kupovine sa djetetom, pogled vam nerijetko leti na odjeću i opremu za najmlađe.

Vaše dijete želi bracu ili seku

Većina mama u šali zna pitati svoje dijete "da li bi želio/la bracu ili seku?" otkrivajući upravo svoju potrebu za još jednim slatkim malim bićem.

Razmišljate o preuređenju vašeg doma

Kako vaše dijete raste, polagano pakujete bebine stvari ali pritom razmišljate kako bi dječija soba izgledala uz baby i dječiji krevetac.

majcino-mlijeko

Vaše dijete napokon spava cijelu noć!

Kako divno! Napokon se možete naspavati. Ali se i dalje prisjećate divnih trenutaka kada biste se budili da hranite svoju bebicu, da je nježno ljubite i ljuljuškate dok ne zaspe. Kako divno, zar ne? :)

Komentarišete lijepa dječija imena

Tokom kafice sa prijateljicama ili sa suprugom komentarišete koja imena vam se sviđaju ili razmišljate koje ime bi pristajalo vašoj drugoj bebici.

Vaše dijete je prestalo koristiti pelene

Vaše dijete je napravilo veliki korak i sada su pelene iza vas. Ali ste se možda zapitali, da li će vam nedostajati mijenjanje pelena? Ako da, spremni ste za drugu bebicu.

Ukoliko ste se prepoznali u ovih nekoliko činjenica, možda potajno želite drugu bebicu :)


Harmony web bannersrce2016
 
budi kum sos
 
 
 
cinemacity2019