fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

960x180 nifty banner text3

grudnjak-trudnoca

Tokom trudnoće, hormonalne promjene utiču na veličinu i oblik vaših grudi. Zbog toga je potrebno obratiti pažnju na odabir grudnjaka koji će vam biti udoban od samog početka trudnoće pa sve do poroda.

Pored toga što grudnjak treba biti udoban, poželjno je da bude od prirodnih materijala, bez šavova i da je fleksibilan. Naravno, svako tromjesečje trudnoće sa sobom donosi posebne promjene a mi vam donosimo par savjeta kako da odaberete savršen grudnjak u skladu sa stepenom trudnoće.

Prvo tromjesečje

Na samom početku trudnoće nisu primjetne velike promjene kod veličine grudi ali grudi mogu biti otečene i možete osjećati nelagodu ako nemate prikladan grudnjak. Poželjno je da već na početku kupite grudnjak koji nema šavove i koji na prirodan način podupire vaše grudi.

Drugo tromjesečje

Već u drugom tromjesečju se možete odlučiti na grudnjak koji nema žicu, koji je rastezljiv i kojeg lako možete podesiti na više opcija u skladu sa rastom grudi.

Treće tromjesečje

U posljednjem dijelu trudnoće možete izabrati grudnjak koji ćete nositi i nakon poroda, odnosno, grudnjak za dojenje. Kod grudnjaka za dojenje je važno da je napravljen od pamučnog materijala, da je fleksibilan i rastezljiv jer će se nakon poroda veličina grudi ponovo mijenjati usljed stvaranja majčinog mlijeka.

Foto: Anita Bras


FamiCord web banner


prirodan porod2016


srce2016
 
budi kum sos