fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

960x180 nifty banner text3

imuni

Trudnicama je veoma važno da očuvaju zdravlje i da se čuvaju od virusa koliko je to moguće. Međutim, ponekad je teško izolirati se i izbjegavati svaki kontakt sa vanjskim svijetom. Donosimo vam četiri načina kako da poboljšate svoj imuni sistem tokom trudnoće i da održite organizam zdravim i spremnim za dolazak bebice.

1. Redovno perite ruke

To možda zvučni previše obično ali pranjem ruku započinjete odbranu vašeg organizma protiv virusa i bakterija od kojih se možete razboljeti. Nije vam potreban antibakterijski sapun (upotreba antibakterijskih sapuna se pokazala kao više štetna nego korisna). Uvijek perite ruke nakon dolaska kući, prije jela i nakon korištenja toaleta.

2. Smanjite unos šećera

Konzumiranje prevelikih količina šećera može imati negativan uticaj na vaš imuni sistem. Naravno, trudnicama je to ponekad teško ali pokušajte bar konzumirati zdrave šećere koji se nalaze u prirodnim sokovima i voću.

3. Sunčajte se!

Izlaganje suncu ima pozitivan učinak za povećanje nivoa D vitamina u krvi što pozitivno utiče na vaš imuni sistem. Samo pet minuta dnevnog sunca može učiniti čuda a ujedno vas može oraspoložiti i dati vam dodatne energije!

4. Uzimajte vitamin C

Konzumirajte namirnice (voće i povrće) bogato vitaminom C poput narandži, grejpa, kivija, brokule i prokulica što će vam dodatno ojačati organizam uz suplemente koje vam je propisao ginekolog.


FamiCord web banner


prirodan porod2016


srce2016
 
budi kum sos