fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

Biti ljetna trudnica nije lako uz ljetne vrućine i visoke temperature. Međutim, ljetna trudnoća ima i nekoliko svojih prednosti koje ipak ne treba zanemariti.

1. Ljeto je odlična prilika za odmor

Ukoliko niste u podmakloj fazi trudnoće, iskoristite toplo vrijeme i odmorite se sa svojim partnerom prije nego bebica dođe.

2. Lagana ljetna odjeća idealna za trudnice

Tokom ljeta lako možete kombinirati svoju odjeću koja odgovara vašem trudničkom stomačiću. Lagane haljinice, duže ili kraće uz vaše omiljene sandalice ili papuče će učiniti da se osjećate lijepo i udobno.

3. Veliki izbor svježeg voća i povrća

Ljetni period je idealna prilika za zdravu ishranu bogatu vitaminima i mineralima koji vam trebaju. Za razliku od zimskog perioda, sada možete uživati u omiljenim voćnim kombinacijama koje će vas osvježiti i hidratizirati poput voćnih salata ili zdravih napitaka. Naravno, ne zaboravite na povećan unos tekućine!

4. Ljeto pruža odlične prilike za tjelovježbu

Boravak na svježem zraku, šetnja ili plivanje su samo neke od aktivnosti u kojima možete uživati tokom ljeta. Plivanje je odlična rekreacija koja će vas osvježiti i podariti vam dobru kondiciju koja će vam trebati do kraja trudnoće i na porodu. Lagana šetnja u jutarnjim ili večernjim satima je i više nego korisna za vas i vašu bebu.

5. Veća mogućnost unosa vitamina D u organizam

Prisustvo vitamina D u organizmu je od velikog značaja za trudnice jer sprječava pojavu preeklampsije, gestacijski dijabetes i mnoge druge tegobe. Izlaganje suncu uz obavezno nanošenje zaštitne kreme povećava stvaranje vitamina D u organizmu.

Uživajte u svojoj ljetnoj trudnoći :)



prirodan porod2016


srce2016
 
budi kum sos