fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

debljanje-trudnoca

Najnovija istraživanja su dokazala jednu zanimljivu činjenicu, trudnice najviše deblja televizija! Studija društva Pediatric Academic Societies (PAS) u Vancouveru je pokazala da trudnice koje jedu dok gledaju televiziju su mnogo deblje od trudnica koje jedu za stolom.

- Podizanjem svijesti o ovom problemu tokom trudnoće pomaže smanjenju izloženosti beba i djece televiziji. Smanjivanje gledanja televizije tokom obroka može biti važna komponenta u sprječavanju problema pretilosti djece u budućnosti - ističe Mary Yo Messito, vođa istraživanja.


Zašto je to tako važno?

Stručnjaci naglašavaju da trudnice koje se prejedaju direktno utječu na svoje buduće navike kao mame dojilje. To također može dovesti i do navike davanja previše hrane bebi što često dovodi do pretjeranog debljanja čak i u ranoj dječijoj dobi.

Umjerenost je važna!

Pedijatri preporučuju da poštujete svoje tijelo i da odustanete od navike da jedete i grickate dok gledate televizor. Vaše zdrave životne navike pozitivno utječu na vas i osiguravaju zdravu budućnost za vaše dijete.



prirodan porod2016


srce2016
 
budi kum sos