fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

sassy

Uz pomoć jednog jednostavnog napitka koji će vas i osvježiti, možete da smanjite masne naslage koje ste nakupili na određenim mjestima na tijelu.  Osam čaša vode dnevno se uvijek navodi kao osnova zdrave ishrane. Bez obzira da li želimo da izgubimo kilograme ili da održavamo postojeću težinu, voda pomaže svim tjelesnim funkcijama da rade svoj svoj posao bez poteškoća. 

sprej_komarci

Ljeto pored lijepog vremena sa sobom donosi i neprijatne ubode komaraca. Iako su oni samo po sebi iritantni, u ovom periodu je zaštita protiv malih krvopija posebno bitna, jer stručnjaci upozoravaju da upravo putem njih može doći do širenja zaraza.

tresnje

Proljeće je tu, što znači da ćete sada moći da uživate u divnim trešnjama i njihovim brojnim pozitivnim uticajima na zdravlje. Osim samostalno, trešnje možete jesti sa raznim jelima i kolačima. Pogledajte 10 razloga zašto bi trebalo češće da jedete trešnje.

soda-ciscenje

Zaboravite na hemiju! Očistite kuću sodom bikarbonom...U kuhinji za brisanje svih površina koristite osnovnu mješavinu ¼ šolje sode bikarbone rastvorene u 1l tople vode

sladoled-zdravlje

Dolaskom toplijih dana, škrinje sa sladoledima privlače nas poput magneta. Često ni ne razmišljamo o tome što zapravo konvencionalni sladoled sadrži već se prepuštamo užitku. Želite li i dalje biti u ugodnoj zoni neznanja, nemojte dalje čitati tekst. Konvencionalno mlijeko zasićeno aditivima i bijeli šećer najmanji su problem u priči o konvencionalnom sladoledu.

Limun ima veliku ljekovitu snagu, a pomaže i u ljepoti. Za vrijeme prehlade ga redovito koristimo, ali on se može koristiti i u drugim situacijama. Donosimo vam 10 prednosti limuna za zdravlje i ljepotu.   

cicoka

Neugledna, gomoljasta biljka čičoka, pomalo je zaboravljena na našim prostorima, dok visoko kotira na ljestvici najzdravijih namirnica svijeta. Koristi se u pripremi juha, variva te služi kao inovativna zamjena za krompir.

pasta

Svježe pripremljeni obroci u današnjem brzom načinu života postaju sve veći luksuz, a podgrijana hrana kojoj pribjegavamo u ovom slučaju jedan je od najgorih neprijatelja našeg zdravlja. Koje namirnice nikako ne biste smjeli podgrijavati, a koje toleriraju kratki način ponovne obrade?

cejlonski-cimet

Koja je vaša prva asocijacija na cimet? Domaća savijača s jabukama, mamini medenjaci ili zimski čaj? Danas ga koristimo najčešće kao začin, no starim civilizacijama bio je daleko više od toga. Cimet ima dugu historiju, a svojevremeno je kao prirodni lijek bio dragocjeniji od zlata.  

zamrzavanje

Brojne prednosti zamrzavanja na određene namirnice nemaju željeni učinak, naime problem nastaje prilikom odmrzavanja hrane koja pod temperaturom ispod ništice u potpunosti mijenja ne samo svoj izgled nego okus i teksturu. Donosimo popis namirnica koje treba držati podalje od hladne komore. 




srce2016
 
budi kum sos