fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

caj-krvna-grupa

Čaj se smatra zdravim napitkom, a njegov utjecaj ovisi i o tome koja ste krvna grupa. Pogledajte najbolje kombinacije čajeva za pojedinu krvnu grupu.

Krvna grupa 0 

Osobe koje imaju krvnu grupu 0 su ‘mesni’ tipovi i trebale bi izbjegavati mlijeko, grahorice i gluten. Iako se dobro nose sa stresom, muči ih želučana kiselina. Čajevi koji se preporučuju osobama s krvnom grupom 0 oni su na osnovi đumbira, ginsega, zelenog čaja Sencha i čaja Matē, koji je poznata zamjena za kavu.

Idealan izbor čajeva za njih je mješavina Senche, ginsenga i đumbira, a umjesto kave čaj Matē ili čisti japanski zeleni čaj Sencha, piše Samovar.hr.

Krvna grupa A 

To su jako emotivne i analitičke osobe izrazito sklone stresu, zbog čega imaju trajno visoke vrijednosti kortizola, hormona stresa. Iako im kava ne smeta, potrebu za pretežno biljnom hranom, meditacijom i jogom upotpunit će svakodnevnim pijenjem prikladnog čaja.

Čajevi za ljude s krvnom grupom A su tajvanski zeleni čaj Gunpowder, čaj od čistog cvijeta jasmina, kombinacija srebrnog jasmina i zelenog čaja Ying Hao, te mješavina stolisnika, nevena i majčine dušice.

Krvna grupa B 

Osobe krvne grupe B najčešće imaju spor metabolizam, sklone su autoimunim bolestima, debljanju, letargiji, kroničnom umoru i neurednom snu. Imaju otporan probavni sistem, ali slabu obranu od bakterija, u prvom redu Escherichie coli.

Trebali bi piti vrhunski mladi zeleni čaj, organski zeleni ili crveni rooibos bez dodataka, honeybush, te imunomješavinu od bazge, rooibosa, kadulje i melise.

Krvna grupa AB 

Pripadnici ove krvne grupe su intuitivni, nisu skloni stresu, ali imaju smanjen libido. Trebali bi se fokusirati na posebne vrste zelenog čaja i srodnih pripravaka, mentu, božur, sandalovinu, te napitke od riže.

Idealan izbor čajeva za njih je prirodni žuti čaj, mješavina vrhunskog zelenog čaja i mente ili sejak i pečena riža. Za muškarce s krvnom grupom AB posebno se preporučuje mješavina koprive, mente, kataube i rooibosa.

Izvor: Namirnice.ba
srce2016
 
budi kum sos