fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

sassy

Uz pomoć jednog jednostavnog napitka koji će vas i osvježiti, možete da smanjite masne naslage koje ste nakupili na određenim mjestima na tijelu.  Osam čaša vode dnevno se uvijek navodi kao osnova zdrave ishrane. Bez obzira da li želimo da izgubimo kilograme ili da održavamo postojeću težinu, voda pomaže svim tjelesnim funkcijama da rade svoj svoj posao bez poteškoća. 

Za zdravu probavu i eliminisanje nakupljene tečnosti u tijelu, voda ima najviše prednosti za one koji žele da smršaju. U zavisnosti od potreba i stepena fizičke aktivnosti, preporučena količina može da varira. 

Ako želite vodu, koja je jedno od najzdravijih pića, da napravite još blagotvornijom i efektnijom za vrijeme gubljenja kilograma, onda će vas interesovati ovaj jednostavni napitak koji smanjuje nadutost i poboljšava probavu, a smislila ga je nutricionistkinja Cynthia Sass.

Osvježavajuća „sassy voda“ nije jedan od onih neukusnih i neprijatnih napitaka koje morate da pijete začepljenog nosa. Osim što će vas razbuditi, osvježiće vaše tijelo i potpuno ga „istuširati“ iznutra. Evo kako se priprema: 

Sastojci: 

- 8 čaša vode 

- jedna kašičica rendanog korijena od đumbira 

- jedan svježi krastavac srednje veličine, oguljen i isječen na tanke kriške 

- jedan limun srednje veličine, isječen na kriške 

- 12 listova nane

Navedene sastojke pomiješajte sa vodom. Ostavite smjesu da odstoji preko noći, da sve namirnice puste svoje arome, pa napitak konzumirajte tokom cijelog sljedećeg dana. 

Sam ovaj napitak neće učiniti čudo, ali u kombinaciji sa umjerenom ishranom, podijeljenom u 5 manjih obroka, kao i redovnom fizičkom aktivnošću, vaš struk će postati tanji, a stomak ravniji i sve to bez jednog jedinog dana gladovanja.

Izvor: Ona.ba
srce2016
 
budi kum sos