fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

kurkuma

Pripremili smo za vas 3 recepta koje možete napraviti od kurkume – čuda prirode.  Njezina ljekovita svojstva već su dokazale znanstvene studije u cijelom svijetu i još uvijek se otkrivaju blagodati koje ima na cijeli organizam. Nudimo tri načina na koji je možete iskoristiti za ljepotu i zdravlje.  

Napravite kolačiće koji će vas okrijepiti, pastu koja će vam pomoći u liječenju problematične kože i vodicu protiv upaljenog grla.  Ako već niste otkrili čari ove namirnice, sada je pravo vrijeme za to.

1. Medenjaci od kurkume, cimeta i đumbira 

Sastojci:      

- 500 gr eko brašna    

- 1 žličica sode bikarbone     

- po 1 žličica cimeta, đumbira i kurkume    

- malo crnog papra    

- 300 g meda (kestenov po mogućnosti)    

- sok od jednog limuna    

- 1 dl maslinovog ulja 

Priprema: 

Od svih sastojaka umijesite tijesto, oblikujte kuglice, srca ili druge željene oblike i pecite na papiru za pečenje u pećnici (oko 20 min na 160 °C).  Ovaj ukusan zimski kolačić vrlo je hranjiv i zdrav – njime ćete se okrijepiti, ali i osnažiti svoj imunitet. Izvrsna je poslastica za velike i male.   

2. Pasta protiv psorijaze i akni 

Sastojci:      

- 3 žlice zelene gline    

- 1 čajna žličica kurkume    

- 2-3 kapi maslinovog ulja 

Priprema:  

Pomiješajte sastojke i dobivenom pastom namažite oboljela mjesta. Nakon pola sata isperite mlakom vodom. Kombinacija sastojaka pomoći će  vam u dezinfekciji kože, hidratizirati bolno područje  i smanjiti upalu na koži. Zbog jakog žutila koje kurkuma ostavlja za sobom, pripazite na odjeću. Za brisanje lica koristite papirnati ručnik.   

3. Vodica za grgljanje kod upale grla 

Sastojci:      

- 250 ml mlake vode     

- 1 žličica praha kurkume    

- ½  žličice morske soli 

Priprema:   

Pomiješajte sastojke. Vodicu koristite za grgljanje upaljenog grla, nekoliko puta dnevno. Pomoći će u ublažavanju boli, kod težeg gutanja i upalnih procesa. Učinke možete primijetiti već nekoliko minuta nakon primjene.

Izvor: Alternativa-za-vas.com




srce2016
 
budi kum sos