fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

kestenje

Jesen je, dakle - sezona je kestena! Predivni okusi ove šumske delicije su nam trenutno na raspolaganju i to jednostavno ne smijemo propustiti. Kuhani ili pečeni, slani ili slatki, kesteni su uvijek prefini, pa ako nemate posebnu tavu za kestene, ili bacač plamena u blizini, eto vam zgodan savjet za hladno nedjeljno poslijepodne!

plocice

Eh, ovo morate praviti! Posebno vi koji strogo pazite na unos slatkog, a koje vam pravo nedostaje. Priprema je jednostavna da jednostavnija ne može biti, a sastojci koje recept zahtijeva osim što su zdravi, odlični su i saveznici u borbi za 'fit' tijelo. Definitivno bolje i isplativije rješenje od kupovnih energetskih pločica!

mrkva-spinat

Donosimo vam zdravu kašicu sa rižom, mrkvom i špinatom. Svježi špinat je veoma zdrava namirnica za bebe, bogat vitaminom A i C kao i beta-karotenom. Ono što je važno spomenuti kod špinata jeste da se ne bi trebao ponovo zagrijavati jer tada postaje otrovan. Mrkva je odličan izvor beta karotena koji se u organizmu pretvara u izvor vitamina A.

cvekla-kasica

Donosimo vam interesantnu kombinaciju cvekle, teletine i krompira za vaše mališane. Cvekla je bogata hranjivim sastojcima, mineralima i vitaminima (kalcij, magnezij, vitamin A, vitamini B kompleksa, vitamin K i vitamin E) i povećava nivo krvenih zrnaca u krvi. Slatki krompir je također bogat vitaminima i beta karotenom kojeg pretvara u vitamin A u organizmu.

Kasica-tikva

Tikva, poput slatkog krompira, je jedna od neobičnih namirnica koja je idealna za pripremanje bebinih kašica. Pošto bebe vole slatkast ukus, tikvu možete kombinovati i sa voćem a u ovom slučaju vam donosimo recept sa kruškom. Kašica je prilagođena za bebe sa navršenih 6. mjeseci :)

kuhani-kukuruz

Kukuruz je namirnica koja se može pripremati na veliki broj načina. Osim brašna kao sastavnog djela raznih vrsta tijesta ovaj žuti plod neizostavan je dio variva, salata i umaka. No osim ugodnog i blagog okusa kukuruz ima vrlo bogata nutritivna svojstva.

banana-tikvica

Donosimo vam neobičnu kašicu za vaše bebe: tikvica + banana. Može vam se činiti kao malo čudna kombinacija ali tikvice i banane se odlično slažu :)

Ova kašica je namijenjena bebama sa navršenih 7. mjeseci.

bolognese-bebe

Donosimo vam recept za prvu bolognese tjesteninu za vaše mališane. Bolognese tjesteninu vole i odrasli ali je treba posebno pripremiti za bebe, bez dodatka soli i začina koji se inače stavljaju. Kašica je prilagođena bebama sa navršenih 9. mjeseci.

ledolinotorta

Ovo je definitivno kolač koji je idealan za napraviti kada vam se doista jako žuri pojesti nešto slatko, a najbolje od svega je to što se ne peče i za njegovu pripremu dakle nećete trebati ni pećnicu ni mikser.
srce2016
 
budi kum sos