fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

kasica-krompir

Slatki krompir je jedna od idealnih namirnica koje se prvo uvode u bebinu ishranu nakon 6. mjeseci. Veoma je hranjiv i bogat beta karotenom koji se u organizmu pretvara u vitamin A. Konzumirajući ovu namirnice, vaše bebe mogu imati bolji vid, zdraviju kožu te biti otporniji na infekcije. Mnoge bebe vole cimet koji ovoj kašici daje poseban okus.

10362631_10152002915696191_1921147066_n

Dovoljno slatko i dovoljno kremasto, tako da ne trebate niti šećer niti mlijeko. Za ovaj desert potrebna vam je samo - banana!

 

crvena-bombica

Prvi pravi ljetni vikend kao stvoren je za isprobavanje osvježavajućih, laganih i prije svega brzinskih recepata. Prije nego li krenemo sa slanim zalogajima koji će u obliku salata i jednostavnih obroka doći na naše tanjure, krenut ćemo s laganim, hranjivim i 'vitkim' shakeovima.

marelica-kruska

Voće je prava poslastica za bebe a kada beba upozna sve voćne okuse, vrlo lako će ga zavoliti. Voće je idealna namirnica za uvođenje čvrste hrane a na samom početku se preporučuje uvođenje jedne vrste voća da biste na kraju napravili kombinaciju koju vaša beba najviše voli.

chia puding

Chia sjemenke umiješajte u jogurt i ostavite pola sata pa povremeno promiješajte. U manje staklenke nasjeckajte po jedan kivi, dodajte limunov sok, prebacite gusti chia puding i  složite na vrh ploške preostaloga kivija. Prelijte medom i stavite u frižider. 

jabuka-kruska-banana

Donosimo vam zanimljivu kombinaciju za prvi voćni pire za bebe od jabuke, kruške i banane. Idealan je za početak dohrane nakon pojedinačnog uvođenja svake namirnice. Pire se može davati bebi nakon navršenih 6. mjeseci.

zelena-kasica

Veoma je važno na vrijeme bebe upoznati sa okusima povrća a povrtne kašice možete pripremiti sa različitim vrstama povrća i na različite načine. Donosimo vam jednostavnu i ukusnu kašicu sa zdravim povrćem.
srce2016
 
budi kum sos